lasagne-geroosterde-paprikasaus
Diner,  Recepten

Lasagne met geroosterde paprikasaus en spinazie

Deze lasagne met geroosterde paprikasaus is fantastisch. Lasagne op z’n best met deze rijke saus. Comfort food op zijn best met maar een paar ingrediënten.

Lasagne is altijd een goed idee, maar lasagne met geroosterde paprikasaus is misschien wel het beste idee. De saus heeft een rijke smaak en je maakt het zo. De verse basilicum, de rijke smaak van de gegrilde paprika en zongedroogde tomaten maakt deze saus overheerlijk. Parmezaanse kaas kan natuurlijk niet ontbreken en maakt het helemaal af.

Meer lasagne inspiratie? Maak deze klassieker ook eens.

lasagne-geroosterde-paprikasaus

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g mager rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
  • 600 g verse spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g basilicum
  • Pot gegrilde paprika (uitlekgewicht 400 g)
  • Blik tomaten (400 g)
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 150 g volkoren lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Olie, peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uien fijn. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui zacht. Zodra de ui zacht is, doe je het gehakt erbij en bak je het gehakt mooi bruin.

Pureer ondertussen gegrilde paprika (uitgelekt), tomaten uit blik, basilicum, zongedroogde tomaten en twee gepelde teentjes knoflook met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Doe de gladde saus bij het gebakken gehakt en voeg beetje bij beetje spinazie toe. Proef en breng het geheel eventueel extra op smaak met zout en peper. Zodra alle spinazie is geslonken kun je de lasagne opbouwen. Begin met een laagje saus, daarna een laag lasagnebladen en eindig met een klein laagje saus en de Parmezaanse kaas.

Zet de lasagne 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Ga jij deze lasagne met geroosterde paprikasaus maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.