lasagne-gezonder
Diner,  Recepten

Lasagne – gezonder en makkelijk recept

Wie wordt er niet blij van een lasagne die ook nog eens een stuk gezonder is? Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept.

Een lasagne die gezonder is, maar waarbij je niet hoeft in te leveren op smaak. Dat wil je! En het is vandaag ook nog eens wereld pasta dag, extra reden om dit fantastische recept te maken. Een lasagne bomvol verse groente, Italiaanse smaken en niet te vergeten kaas. Dat smaakt naar meer.

Nog meer pasta inspiratie? Maak ook eens deze pittige pasta puttanesca. Of deze pompoenpasta. En een favoriet blijft de pasta met geroosterde paprikasaus en kip.

lasagne-gezonder

Je hebt nodig:

Voor 4 tot 5 personen

  • 1 winterpeen
  • 250 g champignons
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten passata
  • 150 g 30+ geraspte kaas
  • Volkoren lasagne bladen
  • 2 el pesto
  • 200 g cottage cheese
  • Olie, peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, winterpeen en knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en snijd de courgette in blokjes. Verhit daarna een beetje olie in een pan en bak de ui, winterpeen en knoflook zacht. Voeg ook een beetje zout toe.

Bak vervolgens het gehakt mee. Zodra het gehakt mooi bruin is voeg je de champignons toe. Zodra de champignons bruin zijn doe je de courgette erbij. Bak nog 2 minuten mee.

Voeg hierna de tomaten passata toe. Laat de saus pruttelen op laag vuur en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Je kunt eventueel ook nog een snufje nootmuskaat en chilipoeder toevoegen. Laat de saus 5 minuten pruttelen.

Meng in een kom de cottage cheese en pesto door elkaar. Doe daarna een laagje tomatensaus in een ovenschaal en daarna een laag lasagne bladen. Herhaal dit en eindig met het cottage cheese mengsel en de geraspte kaas. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

hilicious

Lekker en gezonder, dat is deze lasagne. Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.