lasagne-aubergine
Diner,  Recepten

Lasagne met aubergine – gezond recept

Deze lasagne met aubergine is perfect bij de donkere dagen. Gezond en lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. 

Lasagne is wat mij betreft ultiem comfort food. Ik ken maar weinig mensen die niet blij worden van een dampend bordje zelfgemaakte lasagne. Zeker met deze donkere dagen is het extra lekker! Als ik mijn huisgenoten laat weten dat ik lasagne met aubergine maak, wil iedereen mee-eten. Maar als je alleen bent, dan kun je gemakkelijk de overige porties invriezen. Lasagne is namelijk ook nog lekker als je het later opwarmt. Door volkoren lasagnebladen en extra veel groente te gebruiken, is het ook nog eens verantwoord.

Krijg je geen genoeg van lasagne? Ik maakte ook eens deze variant.

lasagne-aubergine

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 250 g champignons
  • 2 aubergines
  • 300 g mager gehakt
  • 500 g passata
  • 1 bouillonblokje
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden
  • Snufje nootmuskaat
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 150 g 30+ geraspte kaas

Zo maak je het:

Verhit als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, knoflook en winterpeen fijn. Snijd de champignons in stukjes en snijd de aubergine horizontaal in plakken. Verhit hierna een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul en bruin. Doe hierna de ui, knoflook en winterpeen erbij. Zodra de ui zacht is geworden, doe je de champignons erbij. Wanneer de champignon bruin gebakken is voeg je de passata, het bouillonblokje, de Italiaanse kruiden en een snufje nootmuskaat toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen en grill ondertussen de aubergineplakken.

Verhit een beetje olie in een grillpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin. Nu kun je de lasagne opbouwen. Doe een klein laagje saus in een ovenschaal en doe daarboven de helft van de aubergineplakken. Vervolgens leg je 3 lasagnebladen in de ovenschaal. Doe hierna weer een laagje saus, de rest van de aubergineplakken en 3 lasagnebladen erboven. Eindig met een klein laagje saus en de geraspte kaas.

Doe de lasagne met aubergine voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij deze lasagne met aubergine maken? Deel het met diegene! Wanneer je dit recept hebt gemaakt, kun je me altijd een berichtje sturen via Instagram. Ik vind het altijd superleuk om te horen dat jullie mijn recepten maken! Als je dit recept lekker vindt, kijk dan even tussen deze recepten.