Libanees-brood-pizza
Diner,  Recepten

Libanees brood pizza met tonijn – gezond recept

Zoek niet verder als je naar diner inspiratie zocht, want deze Libanees brood pizza wil je! Lekker met tonijn en makkelijk te maken.

Wie heeft gezegd dat pizza’s altijd ongezond zijn? Pizza staat in mijn top 3 van lievelingseten en met dit recept kun je er ook nog eens gezond van genieten. Deze pizza met volkoren Libanees brood is echt fantastisch. Lekker met gegrilde groente en tonijn. Doordat Libanees brood dunner is dan een gewone pizzabodem wordt het lekker knapperig. Het doet me ook een beetje denken aan flammkuchen.

Als je gek bent op dit recept, dan kun deze wrap pizza’s ook eens proberen. En als je het met Libanees brood zo’n succes vond, kun je de wraps in dat recept natuurlijk ook vervangen. Als je fan bent van tonijn, dan móét je deze pasta eens proberen. Pasta Puttanesca is een Italiaanse pasta die lekker pittig en vol van smaak is.

Libanees-brood-pizza

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 (of 5) Volkoren Libanees brood
  • 150 g tomatensaus
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 160 g tonijn (blikje, op waterbasis)
  • 45 g ansjovis
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella

Tip: ook lekker om kappertjes toe te voegen. Of als de pizza’s klaar zijn nog een handje rucola over de pizza’s te strooien.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de paprika in reepjes, de ui in dunne halve maantjes en de courgette in rondjes. Laat de tonijn uitlekken. Grill de paprika en courgette kort in een grillpan, zo’n 3 minuten.

Smeer daarna het Libanees brood in met tomatensaus. Verdeel de groente, tonijn en ansjovis over de pizza’s. Maak het af met mozzarella. Doe de pizza’s 10 minuten in de oven, totdat de mozzarella mooi is gesmolten. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze Libanees brood pizza gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.