lunch-to-go-recepten
Lunch,  Recepten

3x lunch to go recepten – Gezond én makkelijk

Kun jij wel wat lunch to go inspiratie gebruiken? Dan kan ik jou helpen! Van overnight oats, tot sandwiches en wraps. Alle recepten zijn enorm makkelijk te maken én gezond.

Het nieuwe jaar is begonnen en na een decembermaand losgaan met sinterklaas, kerst en oud & nieuw, is het weer tijd om even normaal te doen. Als goed voornemen heb ik mezelf voorgenomen om een feestje van mijn lunch te maken. Vaak vergeet ik door haast in de ochtend een lunch klaar te maken en dan ben ik afhankelijk van de kantine. Ik koop dan een overprized broodje gezond, dat vaak helemaal niet zo gezond is. Daarom heb ik voor jullie 3 lunch to go recepten. Deze zijn super makkelijk te maken én gezond.

Lunch to go sandwiches

lunch-to-go-recepten

Je hebt nodig:

Hartig

  • 2 volkoren boterhammen
  • Halve avocado
  • Gekookt ei
  • Zout en chilivlokken

Zoet

  • 2 volkoren boterhammen
  • 20 g pindakaas
  • Halve banaan

Zo maak je het:

Deze sandwiches zijn zó makkelijk te maken, dat ik het gevoel heb dat jullie het zonder mijn instructies ook redden. Je kiest namelijk voor de zoete en/of hartige variant. Besmeer de volkoren boterham met pindakaas of avocado. Hierna beleg je de boterham met de overige ingrediënten. Varieer vooral! De hartige variant kun je namelijk nog rijker beleggen door er komkommer, tomaat of radijsjes aan toe te voegen. Je kunt ook (chia)zaadjes over de zoete boterham strooien, dit geeft crunch aan je boterham.

Lunch to go wraps

wraps-recept-lunch

Wil je eens iets anders dan een boterham? Probeer dan eens deze wraps! Deze wraps zijn alle 3 hartstikke voedzaam. Er zitten lekker veel vezels in, doordat het volkoren wraps zijn belegd met groente. Binnen 2 minuten maak je deze wraps. Er is een vega, vegan en vlees variant. Het is maar net waar je zin in hebt. Het recept vind je hier.

Overnight oats

overnight-oats

Even voor de avondmensen onder ons: Dit recept voor overnight oats wil je! Je maakt het namelijk de avond van te voren, zodat je in de ochtend alleen nog maar je lunch to go uit de koelkast haalt en er toppings op doet. Speciaal voor jullie heb ik 3 varianten gemaakt, zo kun je blijven variëren. De lunch to go recepten vind je hier. Deze overnight oats zijn trouwens ook perfect als voedzaam ontbijt!

hilicious

Welke van deze lunch to go recepten ga jij maken? Deel deze recepten ook vooral met iemand die wel wat lunch inspiratie kan gebruiken. Vergeet de recepten niet te delen op Instagram, dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien!