stach-lunchen-groningen
Groningen,  hotspots

3x lunchen in Groningen

Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen in Groningen? Lees dan snel verder. Groningen zit namelijk vol met leuke plekjes en er komen steeds meer bij.

Het is veel te lang geleden dat ik hotspots in Groningen heb gedeeld! De laatste tijd zijn er enorm veel leuke plekjes bijgekomen, daarom werd het weer hoog tijd. Ik weet niet of je lunchen buiten de deur als hobby mag rekenen, maar dat is het zeker voor mij. Met plezier ging ik daarom voor jullie op ontdekkingstocht. Lees snel verder als je wilt weten waar je moet zijn om lekker te lunchen in Groningen.

STACH

stach-lunchen-groningen

Misschien ben je al eens bij STACH geweest in Amsterdam of Utrecht, maar sinds eind november is er ook een locatie in Groningen! Als je de winkel binnenstapt, dan zie je allemaal opgestapelde chocoladerepen, homemade granola en kleurrijke meringue. Alleen om de inrichting moet je dus al naar STACH gaan. Je kunt er terecht voor een gezonde hap, want je kunt er bijvoorbeeld gezonde belegde broodjes, salades en sapjes scoren. Naast dat je hier lekker kunt eten, geef ik deze tip mee omdat STACH in het Groninger Forum zit. Dit gebouw is namelijk een bezienswaardigheid op zich en ik raad je aan om naar het dak te gaan. Daar heb je prachtig uitzicht over de stad!

STACH, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

FLFL

lunchen-in-groningen-flfl

Je raadt het waarschijnlijk al, maar bij FLFL kun je falafel halen. Niet zomaar falafel, de lekkerste van Groningen! Als je een keer de verse falafel hebt geproefd, dan wil je niet meer anders. Het zaakje is rustiek ingericht en je kunt er lekker zitten. Wanneer je op het Zernike bent, dan kun je tegenwoordig ook falafel halen bij de Food Court. Wanneer je de deur niet uit wilt, dan kun je zelfs bestellen.

FLFL, Oude Kijk in Het Jatstraat 44, 9712 EL Groningen

Wadapartja

wadapartja-groningen

lunchen-in-groningen

Ik verbaasde me erover dat ik deze geweldige eettent nog niet met jullie had gedeeld. Regelmatig lunch ik hier namelijk. Er heerst een chille sfeer en de menukaart is altijd on point. Zo goed als alle ingrediënten komen uit de streek. Voor iedereen zit er wel wat bij, want er zijn ook vega(n) opties. Je kunt hier trouwens ook goed borrelen, want er staan allemaal lekkere speciaalbiertjes op de kaart! Sinds een tijdje zijn er twee locaties in de stad, een bij het Zuiderdiep en een bij de Westerhaven.

Wadapartja, Gedempte Zuiderdiep 39-41, 9711 HB Groningen

hilicious

Wil je op de hoogte blijven van al mijn tips? Zorg dan even dat je mijn Instagram in de gaten houdt. Ben je benieuwd naar vegan hotspots in Groningen? In dit artikel deel ik mijn favo tentjes!