
3x makkelijke kerst voorgerechten
Deze kerst voorgerechten zijn niet alleen feestelijk, maar ook nog eens hartstikke makkelijk te maken. Je kunt al deze gerechtjes van te voren maken, wel zo makkelijk!
Kerst voorgerechten zetten de toon voor de rest van het diner. Met deze 3 voorgerechten verras je je gasten gegarandeerd met een overheerlijk, verrassend gerecht. Klassieke gerechten als meloen met ham doen het altijd goed en door er een twist aan te geven, smaakt het naar meer. Kerstgerechten hoeven trouwens niet altijd ongezond te zijn. Deze voorgerechten zijn allemaal enorm makkelijk (vooraf) te maken én voedzaam!
Kerrie pompoensoep
Dit recept is zowel op een doordeweekse dag heerlijk als met kerst! Deze pompoensoep is een mild kruidige soep die je bovendien in een handomdraai maakt. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze soep.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 400 g pompoen
- 400 ml kokosmelk
- 1,5 tl kerriepoeder
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 250 ml water
- Olie om in te bakken
Topping
- Amandelschaafsel
- Koriander (optioneel)
Zo maak je het:
Snijd als eerste een teentje knoflook fijn. Doe vervolgens een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook hierin, samen met de kerriepoeder. Doe hierna de pompoen, het bouillonblokje en water in de pan. De kokosmelk giet je er ook bij, maar houd een beetje over, zodat je deze als decoratie kunt gebruiken. Kook de soep zo’n 10 minuten, totdat de pompoen zacht is. Pureer hierna de pompoensoep met een staafmixer.
Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel, totdat het bruin wordt. Doe vervolgens de soep in een kom en giet hier een beetje kokosmelk bij en strooi er als laatste amandelschaafsel en koriander overheen. Eet smakelijk!
Avocado crème met gerookte zalm en chips
Alles op een amuse lepel ziet er beter uit, toch? De frisse avocado crème gaat perfect samen met de gerookte zalm en knapperige chips. Met dit voorgerecht is succes verzekerd!
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 1 avocado
- 1 el crème fraîche
- Zout en peper
- 1 el citroensap
- 100 g gerookte zalm
- Handje chips
Zo maak je het:
Maak als eerste de avocado crème. Pureer de avocado, crème fraîche en citroensap tot een geheel. Breng het op smaak met zout en peper. Doe vervolgens de crème in een spuitzak en spuit een beetje avocado crème op een amuse lepel. Heb je geen spuitzak in huis? Maak dan mooie bolletjes met 2 theelepeltjes. Doe een beetje zalm op de avocado crème en steek er twee stukjes chips in. Eet smakelijk!
Meloen met Serranoham en feta
De klassieke meloen met ham die kennen we inmiddels. Deze klassieker doet het overigens nog steeds geweldig bij het kerstdiner, omdat de smaakcombinatie simpelweg overheerlijk is. Door feta toe te voegen, til je het gerecht naar een hoger level. Het zoete van de balsamico azijn is een heerlijke tegenhanger van de serranoham.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- Halve galiameloen
- 50 g Serranoham
- Handje feta
- Balsamico azijn
Zo maak je het:
Halveer een meloen en snijd het in twee kwarten. Snijd de zaadjes en schil weg. Je kunt dit recept op twee manieren maken, namelijk in plakjes óf op prikkers! Als je voor de prikkers gaat, snijd de meloen dan in blokjes. Prik vervolgens meloen op een prikker en doe er serranoham en feta bij. Sprenkel als laatste een beetje balsamico azijn over de prikkers.
Wanneer je voor de plakjes gaat, snijd dan de meloen in dunne plakjes. Rol vervolgens serranoham om de meloen en kruimel er feta overheen. Sprenkel als laatste een beetje balsamico azijn over de prikkers. Eet smakelijk!
Met deze 3 makkelijke kerst voorgerechten start je goed. Het diner hoort natuurlijk afgesloten te worden met een heerlijk dessert. Kijk voor heerlijke kerstdesserts hier. Vergeet je creaties niet te delen op Instagram, dat vind ik namelijk altijd zo leuk om te zien!

