
3x makkelijk recept diner – kip, bietjes & pompoenpasta
Wat inspiratie voor het avondeten. 3x een makkelijk diner recept dat ook nog eens gezond is en ontzettend lekker.
Hartige rode bietjes
Beleef de herfst op je bord met deze hartige, lichtzoete rode bietjes. De combinatie van bieten, hartige champignons en lichtzoete balsamico azijn is fantastisch. Je kunt er zelf nog aardappelpuree of gepofte zoete aardappelen bij serveren. Voor extra eiwitten kun je er een handje geroosterde noten over doen. Stoofvlees zou hier ook goed bij passen.
Je hebt nodig:
Voor 2 tot 3 porties groente
- 500 g voorgekookte rode bieten
- 250 g champignons
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tijm
- 2 tl balsamico azijn
- Zout, peper en olie
Lekker voor erbij: Gepofte zoete aardappelen of aardappelpuree.
Zo maak je het:
Snijd de rode bieten in blokjes en snijd de champignons in plakjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit hierna een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin. Zodra de ui zacht wordt, doe je de champignons erbij. Bak de champignons totdat ze mooi bruin worden. Doe vervolgens de rode bieten, balsamico azijn en tijm erbij. Breng extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Pompoenpasta
Herfstig en vooral ontzettend lekker. Pompoen is helemaal in het seizoen en volop verkrijgbaar.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 1 flespompoen
- 250 g cherry tomaten
- 1 el oregano
- 3 teentjes knoflook
- 100 g parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
- Chili vlokken en zout
- 300 g volkoren spaghetti
Voor over de pasta:
- Rucola
- Vegetarische gehaktballetjes of rundertartaar
- Zongedroogde tomaten (optioneel)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd daarna de flespompoen in blokjes en snijd de cherry tomaten door de helft. Doe de cherry tomaten, flespompoen en knoflook op een bakplaat. Verdeel de olijfolie en oregano over de groente. Breng extra op smaak met chili vlokken en zout. Bak de groente zo’n 30 tot 40 minuten in de oven en roer tussentijds door.
Als de groente bijna klaar is maak je de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak ook de vegetarische gehaktballetjes op rundertartaar.
Pureer de groente tot een gladde saus en voeg eventueel wat pastawater toe om het een gladdere saus te maken. Doe de Parmezaanse kaas door de saus. Roer de al dente gekookte spaghetti door de pompoensaus. Maak het gerecht af met rucola en zongedroogde tomaten. Eet smakelijk!
Kip tika masala met rijst en sperziebonen
Gezond eten kan zo makkelijk zijn! Met een paar ingrediënten maak je deze kruidige kip tika masala. Een makkelijk diner recept. Garam masala is een smaakvolle specerijen blend, waardoor het gerecht een fantastische smaak krijgt. En je hoeft niet tientallen kruidenpotjes in huis te halen voor dit gerecht.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 300 g kipdijfilet reepjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 el garam masala
- 250 g cherry tomaten
- 400 g sperziebonen
- 150 g zilvervliesrijst
- Zout, peper en olie
Zo maak je het:
Doe de kipfilet reepjes in een kom samen met de yoghurt, een flinke snuf zout en garam masala specerijen. Roer door zodat alles goed gemengd is. Marineer de kip minimaal een uur in de koelkast. Dit kun je ook de avond van te voren doen.
Snijd vervolgens de cherry tomaten door de helft. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipfilet zo’n 4 minuten. Voeg daarna de cherry tomaten toe en bak nog zo’n 6 minuten. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Terwijl de kip tika masala aan het pruttelen is maak je de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6 minuten gaar in een pan met kokend water.
Serveer de kip tika masala met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!
Meer inspiratie
Op zoek naar nog meer inspiratie? Probeer ook eens deze gevulde zoete aardappel of deze pasta met geroosterde paprikasaus.
Een makkelijk diner recept, welke heb jij gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

