
Makkelijk recept: pompoencurry met kip
Dit herfstachtige weer schreeuwt om comfort food. Deze heerlijke pompoencurry met kip past hier perfect bij en daarnaast is de pompoencurry hartstikke voedzaam. Binnen 20 minuten zet je het op tafel.
Currygerechten helemaal bij de herfst. De heerlijke geuren van de kruiden en specerijen vullen je keuken en daar hoef je zelf niet veel moeite voor te doen. In deze pompoencurry met kip gaan slechts 6 ingrediënten en binnen no time zet je het op tafel.
Je kunt natuurlijk zelf een curry pasta maken, maar zeker doordeweeks wil ik het liefst binnen 30 minuten een maaltijd klaarmaken. Een curry pasta uit de supermarkt is dan ideaal. De gele curry kruidenpasta van Fairtrade is bijvoorbeeld echt een uitkomst, want qua ingrediënten is deze zo gek nog niet. Er is namelijk niet eens suiker aan toegevoegd! Zo hoef je dus niet door de supermarkt te zeulen om 20 verschillende ingrediënten te kopen voor 1 gerecht.
Het recept voor deze pompoencurry met kip is voor 4 personen, maar als jij voor minder personen kookt dan kun je het ook prima invriezen. Het gerecht is namelijk nog steeds erg lekker als je het weer opwarmt. De smaken van de kruidenpasta hebben dan nog meer tijd om in te trekken.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen:
- 800 g pompoenblokjes (kan ook uit diepvries)
- 400 g kipfilet
- 1 grote ui
- Tomaten uit blik
- Kokosmelk uit blik
- Gele curry pasta van bijvoorbeeld Fairtrade
- Olie om in te bakken
Voor erbij:
- Rucola als decoratie (optioneel)
- Naanbrood of rijst
Zo maak je het:
Snipper als eerste de ui in kleine stukjes en snijd de kip in blokjes. Verhit hierna een beetje olie in een pan en fruit de ui voor zo’n 2 minuten, totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de kip toe en bak dit nog ongeveer 4 minuten. Voeg hierna de curry pasta en pompoenblokjes toe en roer het geheel goed door. Bak dit nog een minuutje en voeg daarna de kokosmelk en tomaten toe. Laat de pompoencurry voor ongeveer een kwartier inkoken op middelhoog vuur.
Maak ondertussen het bijgerecht. Je kunt bijvoorbeeld nog wat rijst koken, of net als ik naanbrood erbij serveren. Zodra de pompoencurry klaar is, kun je deze garneren met rucola. Eet smakelijk!
Heb jij deze pompoencurry met kip gemaakt? Laat het me dan vooral even weten via Instagram, dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen! Op zoek naar meer comfort food? Maak dan ook eens de Mexicaanse burrito bowl.

