
3x makkelijk voorgerecht | Pappadums, soep & vega carpaccio
Makkelijk, maar vooral ontzettend lekker. 3x een kerst voorgerecht, allemaal geweldig! Pappadum met gerookte zalm, pastinaaksoep met truffelolie en parmaham en tomaten carpaccio met burrata.
Speciaal voor jou deel ik 3 makkelijke voorgerechten waarmee je een feestje op tafel tovert. Je hoeft niet uren in de keuken te staan voor een geweldig smakelijk resultaat.
Nog op zoek naar een kerstdessert? Wat dacht je van deze pornstar martini tiramisu!
Pappadum met gerookte zalm
Het ziet er fantastisch uit en zo smaakt het ook: deze pappadums met gerookte zalm zijn een aanrader. Dit voorgerecht is écht makkelijk en maak je binnen 10 minuten. Dus geen kerststress dit jaar. Voor als je je afvraagt wat pappadum eigenlijk is, het is een populair hapje in India en wordt gemaakt van linzenmeel. Het is dun en zo krokant als chips. En het is de perfecte bodem voor dit voorgerecht! Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 4 pappadums
- 100 g gerookte zalm
- Halve komkommer
- 2 lente uitjes
- 2 el mayonaise
- 0,5 el siracha saus of 1 tl sambal
- 1 el sojasaus
- Sesamzaadjes
Zo maak je het:
Maak de saus door mayonaise, siracha saus of sambal en sojasaus door elkaar te mengen. Schil met een kaasschaaf of dunschiller komkommer in slierten. Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Bouw nu het voorgerecht op. Verdeel de zalm over de pappadums en verdeel hierna de komkommer slierten en lente uitjes erover. Druppel de saus over de pappadums en eindig met sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Pastinaaksoep met truffelolie en parmaham
Deze soep is extra lekker door de truffelolie en parmaham. Dit gaat perfect samen met de smaak van pastinaak. De soep is makkelijk te maken en lek
Je hebt nodig:
Voor 4 kommen soep. Of als je het in kleine glaasjes doet is het een klein voorgerecht voor 6 tot 8 mensen.
- 400 g pastinaak
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 3 bosui stengels + extra voor garnering
- 2 teentjes knoflook
- 250 g sour cream
- 70 g parmaham
- Truffelolie
- Olie
Zo maak je het:
Schil pastinaak en snijd daarna in blokjes. Snijd 3 bosui stengels en 2 teentjes knoflook fijn. Doe een beetje olie in een soeppan en bak de knoflook en pastinaak blokjes zo’n 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna 700 ml kokend water en een paddenstoelen bouillonblokje toe en laat de soep op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen. Pureer hierna de soep glad en voeg daarna de 3 fijngesneden bosui stengels toe. Roer ook de sour cream erdoor. Bak de parmaham kort krokant in een koekenpan. Doe de soep in kommen en verdeel de knapperige parmaham en overige bosui erover. Maak af met wat druppels truffelolie. Eet smakelijk!
Tomaten carpaccio met burrata
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 4 tomaten*
- 1 bol burrata
- 1 el kappertjes
- Handje basilicum
- 2 el pistachenoten
- Zout, peper en olie
- Balsamico dressing
*Vleestomaten van goede kwaliteit zijn hier geschikt voor. Maar als je die niet meer kunt vinden zijn honingtomaten ook heerlijk. Dan heb je genoeg aan zo’n 300 tot 400 gram.
Zo maak je het:
Snijd de tomaten in dunne plakken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kappertjes in zo’n 2 minuten krokant. Verdeel vervolgens de plakken tomaat over 4 borden en verdeel de burrata er ook over. Verdeel als laatste de pistachenoten, basilicum en kappertjes over de borden. Breng extra op smaak met zout en peper en maak af met balsamico dressing. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Tomaten carpaccio, zo makkelijk kan het zijn. Deel een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

