wortels-kerst-recept
Diner,  Recepten

Makkelijke kerst recepten: 3x voorgerecht en bijgerecht

Deze makkelijke kerst recepten smaken fantastisch en zijn echte show stoppers. En je maakt ze allemaal in een handomdraai.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij lijkt het alsof de maand december op dubbele snelheid staat. De maand vliegt voorbij en zit altijd bomvol projecten met een deadline én allemaal gezelligheid en sociale dingen. Twee keer met je ogen knipperen en het is alweer kerst. Ben je nog op zoek naar makkelijke kerst recepten? Dat heb ik voor je.

Houd mijn kanaal in de gaten, want zeer binnenkort deel ik ook een recept voor ultiem knapperige aardappelen en het kleurrijkste bijgerecht. Én er komt een kerstspecial. Stay tuned dus, zoals influencers dat zo mooi zeggen.

3x voorgerecht

Crostini’s met biefstuk & burrata

crostini's-biefstuk

Ik kan geen genoeg krijgen van bruschetta, maar deze crostini’s met biefstuk en burrata zijn nóg beter! Het ziet er fancy uit, maar het is erg makkelijk om te maken. Hier lees je hoe je het maakt.

Pastinaaksoep met truffelolie en parmaham

makkelijk-voorgerecht

Deze soep is extra lekker door de truffelolie en parmaham. Dit gaat perfect samen met de smaak van pastinaak. De soep is makkelijk te maken en hartstikke lekker.

Je hebt nodig:

Voor 4 kommen soep. Of als je het in kleine glaasjes doet is het een klein voorgerecht voor 6 tot 8 mensen.

  • 400 g pastinaak
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 3 bosui stengels + extra voor garnering
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g sour cream
  • 70 g parmaham
  • Truffelolie
  • Olie

Zo maak je het:

Schil pastinaak en snijd daarna in blokjes. Snijd 3 bosui stengels en 2 teentjes knoflook fijn. Doe een beetje olie in een soeppan en bak de knoflook en pastinaak blokjes zo’n 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna 700 ml kokend water en een paddenstoelen bouillonblokje toe en laat de soep op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen. Pureer hierna de soep glad en voeg daarna de 3 fijngesneden bosui stengels toe. Roer ook de sour cream erdoor. Bak de parmaham kort krokant in een koekenpan. Doe de soep in kommen en verdeel de knapperige parmaham en overige bosui erover. Maak af met wat druppels truffelolie. Eet smakelijk!

Tomaten carpaccio met burrata

tomaten-carpaccio

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 4 tomaten*
  • 1 bol burrata
  • 1 el kappertjes
  • Handje basilicum
  • 2 el pistachenoten
  • Zout, peper en olie
  • Balsamico dressing

*Vleestomaten van goede kwaliteit zijn hier geschikt voor. Maar als je die niet meer kunt vinden zijn honingtomaten ook heerlijk. Dan heb je genoeg aan zo’n 300 tot 400 gram.

Zo maak je het:

Snijd de tomaten in dunne plakken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kappertjes in zo’n 2 minuten krokant. Verdeel vervolgens de plakken tomaat over 4 borden en verdeel de burrata er ook over. Verdeel als laatste de pistachenoten, basilicum en kappertjes over de borden. Breng extra op smaak met zout en peper en maak af met balsamico dressing. Eet smakelijk!

3x bijgerecht

Krokante spruitjes met Parmezaanse kaas

krokante-spruitjes

Krokante spruitjes met een jasje van Parmezaanse kaas, afgemaakt met balsamicodressing, basilicum en pistache. Beter wordt het niet. Hier vind je het recept. Nog meer spruitjes inspiratie? Deze spruitjes met granaatappelpitjes zijn ook feestelijk en fantastisch.

Geroosterde zoete aardappel met granaatappelpitjes

zoete-aardappel

Dit verassende bijgerecht is het hoogtepunt van het kerstdiner! De combinatie van zoete aardappel met granaatappelpitjes is geweldig. Hazelnoten en kaneel maken het af.

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 4 of 6 zoete aardappelen
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 50 g hazelnoten
  • Snufje kaneel
  • Olie

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Was hierna de zoete aardappelen en snijd de aardappelen over de lengte doormidden en kerf er een ruitpatroon in.

Doe hierna de zoete aardappelen in een ovenschaal. Smeer de aardappelen in met een beetje olie en bak ze in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Doe hierna een snufje kaneel over elke zoete aardappel en garneer het gerecht met granaatappelpitjes en hazelnoten. Eet smakelijk!

Wortels uit de oven met yoghurtsaus 

wortels-kerst-recept

Een makkelijk én gezond kerst recept: deze wortels uit de oven met yoghurtsaus en pistachenoten zijn geweldig! De verassende smaken zorgen voor een bijzonder bijgerecht. Hier vind je het recept.

Ga jij deze makkelijke kerst recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.