
Mango kokos baked oats | gezond recept
Met deze baked oats met mango en kokos begint jouw dag fantastisch. Een paar ingrediënten heb je nodig voor dit gezonde, maar vooral heerlijke ontbijtje.
Een tropisch en gezond begin van je dag met deze baked oats met mango en kokos. Ik kreeg deze week meerdere verzoeken om wat gezonde ontbijtinspiratie te delen nu de vakantie voor velen van jullie weer voorbij is. Aangezien de appeltaart baked oats nog steeds erg populair is, besloot ik eens een tropische versie te maken. Lekker als ontbijt, maar trouwens ook bij de koffie.
Naast deze variant met mango nog meer baked oats inspiratie? Maak ook eens deze appeltaart baked oats.
En als je nog meer ontbijt to go inspiratie wilt kan ik je ook Chia pudding aanraden.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 90 g havermout- of speltvlokken
- 150 ml melk (of plantaardige variant)
- 1 rijpe banaan
- 100 g mango blokjes * (diepvries kan ook)
- 2 tl bakpoeder
- 25 g kokosrasp
- 25 g hazelnoten, walnoten of amandelen
- Snufje zout
- 2 tl vanille aroma (optioneel)
*Ook lekker om eens te variëren met pruimen of perziken.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer daarna de banaan, melk, vanille aroma, zout en bakpoeder met een blender of staafmixer tot een glad beslag. Roer hierna het beslag door de havermout en 3/4 van de kokosrasp. Doe het beslag vervolgens in een kleine, ingevette ovenschaal en verdeel de mango, hazelnoten en overige kokosrasp over het beslag. Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Ga jij deze mango baked oats maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

