mediterrane-borrelplank
Recepten,  Snacks

Mediterrane borrelpank – gezond en makkelijk

De perfecte Mediterrane borrelplank maak je zo! Met deze hapjes wordt jouw borrel een groot succes. Makkelijk en gezond.

Het is bizar hoe de wereld in korte tijd zo erg kan veranderen. Waar ik 3 weken geleden spontaan op mijn fiets kon springen om gezellig met vriendinnen te gaan borrelen in de stad, is nu alle horeca dicht. Deze crisis dwingt me stil te staan bij dingen die ik zo vanzelfsprekend vond; met z’n allen op kantoor zitten, een knuffel, de kroeg in duiken of naar de kapper gaan. Natuurlijk kun je nu heel veel dingen niet doen, maar ik kijk liever naar wat ik nog wel kan doen. Het is maar net wat je er zelf van maakt, en ik maak er liever een feestje van. Deze Mediterrane borrelplank is super makkelijk te maken en ook nog eens gezond! Gezellig voor bij de borrel met het gezin, je huisgenoten of desnoods maak je er een digitale borrel van! Lang leve Facetime, Zoom en Skype in deze tijden.

Het Mediterrane dieet is zo slecht nog niet; vette vis, olijf (olie), veel groente, fruit en af en toe een goed glas wijn. Je kunt gemakkelijk met deze ingrediënten een overheerlijke Mediterrane borrelplank maken. Speciaal voor jou heb ik mijn favoriete combinaties opgeschreven.

mediterrane-borrelplank

  • Komkommer met tzatziki en gerookte zalm

Dit hapje lijkt enorm luxe, maar is super makkelijk te maken. Snijd de komkommer in plakken en doe er een theelepel tzatziki op (zuivelspread kan ook). Top het af met een beetje gerookte zalm.

  • Volkoren stokbrood met dips

Een stokbroodje met dips is altijd een goed idee en er zijn maar weinig mensen die dit niet lusten. Olijven- of tomaten tapenade is lekker erbij, maar ook tzatziki, hummus of groente spread. Wanneer je het makkelijk wilt houden, kun je de dips in de supermarkt kopen. Je kunt het ook zelf maken. Deze spreads zijn bijvoorbeeld een aanrader!

mediterrane-borrelplank

  • Olijven met knoflook

Deze koop ik altijd in de supermarkt of op de markt. Enorm lekker en gaat goed samen met de rest van de hapjes!

  • Glaasje rauwkost met tzatziki

Op deze manier wordt het wel erg aantrekkelijk om groente te eten. Doe twee eetlepels tzatziki of yoghurtdip in een glaasje en doe daar knapperige groente in. Wortel, komkommer of bijvoorbeeld bleekselderij is hier lekker bij.

mediterrane-borrelplank

  • Meloen met Parmaham

Dé klassieker bij elk kerstmenu: meloen met Parmaham. Waarom wachten tot kerst als je het ook nu kunt eten? Snijd een galia meloen in partjes en wikkel er Parmaham omheen. Succes gegarandeerd!

  • Druifjes

Druiven zijn een frisse tegenhanger bij alle zoute hapjes. Daarnaast fleurt het je hele Mediterrane borrelplank op. Het oog wil tenslotte ook wat.

hilicious

Krijg je geen genoeg van deze lekkere borrelhapjes? Dan vind je deze gezonde bruschetta’s vast ook geweldig! Deel vooral een foto van je borrelplank op Instagram, want dat vind ik altijd enorm leuk om te zien!