groente-eten-healthy
Leefstijl

How to: meer groente eten

Groente is essentieel voor een gezonde leefstijl, maar nog te weinig mensen eten er voldoende van. Met deze tips zorg je ervoor dat je voortaan op een makkelijke, maar vooral lekkere manier meer groente eet.

84% van de Nederlanders eet te weinig groente per dag, terwijl dit juist de basis is voor een gezond voedingspatroon. Door voldoende groente te eten, wordt het risico op welvaartsziekten verlaagd. Groente zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat jij aan je dagelijkse portie groente komt.

Tip 1: Beleg met groente

wortelspread-beleg-recept-groente-eten

Vaak wordt er alleen groente gegeten bij de avondmaaltijd, maar door het over de dag te verspreiden wordt het een stuk makkelijker om aan je dagelijkse portie te komen.

Door bij het eerste eetmoment al een portie groente te eten, begint je dag gelijk goed. Beleg je boterham bijvoorbeeld eens met deze wortelspread, of deze aubergine tapenade. Maak je boterham kleurrijker en knapperiger door plakjes komkommer, paprika of radijsjes toe te voegen.

Tip 2: Vloeibare vitaminen

miracle-morning-smoothie-bowl

Groente eten zonder dat je het doorhebt? Doe dan eens een handjevol spinazie door je smoothie, of pureer wat extra groenten door de soep. Deze smoothiebowl is bijvoorbeeld een bron van vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium en de vitamines C, K, A, en E.

Probeer ook eens deze frisse broccoli-courgettesoep. Binnen een kwartier zet je dit voedzame, maar vooral heerlijke gerecht op tafel.

Tip 3: Varieer

shakshuka-chickslovefood

Groente geeft textuur en kleur aan de maaltijd. Omdat er niet één groente is die alle voedingsstoffen die je nodig hebt bevat, is het extra belangrijk om te variëren. Variatie zorgt er tevens voor dat het niet verveelt.

Verschillende groenten in een gerecht maken de maaltijd extra aantrekkelijk. Probeer bijvoorbeeld eens deze shakshuka. Het zachte van de tomaat, met het knapperige van de paprika maakt dit gerecht overheerlijk.

Hoe zorgt jij ervoor dat je voldoende groente binnenkrijgt? Laat het me vooral weten, zodat we elkaar kunnen helpen.