mexicaanse-nachoschotel
Diner,  Recepten

Mexicaanse nachoschotel

Met wraps kun je alle kanten op. Wist je dat je er ook gemakkelijk een Mexicaanse nachtschotel mee kunt maken? Super lekker én gezond.

I love wraps! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Van heerlijke gevulde wraps tot deze gezonde Mexicaanse nachoschotel. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit feestje! En kies vooral wat jij lekker vindt. Een dagje vega? Kies dan voor vega gehakt. Liever iets pittiger? Voeg dan meer chilipoeder toe. Daarnaast kun je natuurlijk helemaal los gaan met de toppings. Ik vind een schijfje limoen echt een frisse toevoeging en avocado maakt het af.

Heb je wraps over en zijn ze een beetje hard geworden? Maak er dan nacho’s van! Super lekker en voedzaam. Daarnaast ga je voedselverspilling tegen en daar wordt ik blij van.

Laatst maakte ik deze gezonde nacho schotel. Als je dit recept lekker vindt, dat wordt je ook blij van dat recept!

mexicaanse-nachoschotel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 volkoren wraps
  • 200 g vega gehakt of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g cherry tomaatjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Sour cream
  • Limoen (optioneel)
  • Avocado (optioneel)

mexicaanse-nachoschotel

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd hierna de ui, knoflook en paprika fijn. Snijd vervolgens de wraps in driehoekjes. Verdeel 1 el olie, 1 tl paprikapoeder en wat zout over de driehoekjes. Wanneer de oven is voorverwarmd, doe je de wraps in de oven voor zo’n 10 minuten.

Ondertussen fruit je de ui en knoflook in een beetje olie in de pan. Bak hierna het gehakt mee. Doe er vervolgens 1 tl paprikapoeder en 1,5 tl komijnpoeder en 0,5 tl chilipoeder bij. Doe er hierna de paprika, tomatenpuree en een scheutje water bij. Breng het op smaak met wat zout.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Zodra de wraps klaar zijn, laat je ze afkoelen. Doe hierna het gehaktmengsel, de cherrytomaatjes en nacho’s in een schotel. Maak het af met wat sour cream en eventueel een beetje limoensap en wat avocado. Eet smakelijk!

Deel dit recept met iemand die ook zo dol is op nacho’s! Je kunt me altijd een foto sturen van het eindresultaat op Instagram, dat vind ik namelijk altijd super leuk om te zien. Als je dit gerecht lekker vindt, dan vind je deze Mexicaanse burrito bowl vast ook heerlijk. 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *