Mexicaanse-wraptaart
Diner,  Recepten

Mexicaanse wraptaart – gezond recept

Het is een feestje om deze gezonde Mexicaanse wraptaart op tafel te zetten. Je hebt een paar ingrediënten nodig om deze kruidige wraptaart te maken. Het kan zowel met kip als vega!

Ik zag bij SterInDeKeuken een tortilla taart voorbijkomen en dat zag er zo goed uit! Ik besloot daarom een gezondere versie te maken met volkoren wraps, meer groente en bonen. Ik voegde kip toe, maar je kunt ook vegetarische kipstukjes of kruidige tempeh gebruiken. Zo maak je met een kleine aanpassing de Mexicaanse wraptaart vegetarisch.

Als je dit recept lekker vindt, dan ga je deze vega enchiladas ook heerlijk vinden! En deze Mexicaanse bowl vind je vast ook lekker. Oh, en deze Mexicaans gevulde courgette vind je vast ook geweldig. Ik ben gek op de Mexicaanse keuken en deel daarom met liefde alle recepten met jou.

Mexicaanse-wraptaart

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 4 volkoren wraps
  • 3 paprika’s
  • 1 gele of witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Blik zwarte bonen (400 g)
  • 3 el Mexicaanse kruiden (Texmex kruiden kan ook)
  • 400 g kipfilet reepjes
  • 200 g 30+ geraspte kaas
  • Handje cherry tomaatjes

Avocadodip

  • 2 avocado’s
  • 100 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de paprika in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen af.

Verhit hierna een beetje olie in een pan en bak de kipfilet. Zodra de kip lichtbruin begint te worden, doe je de ui, knoflook en Mexicaanse kruiden erbij. Bak het op middelhoog vuur mee. Zodra de ui zacht begint te worden, doe je de paprika’s en zwarte bonen erbij. Bak dit nog zo’n 4 minuten mee.

Verdeel hierna 4 wraps over een taartvorm en doe de vulling erin. Strooi hierna de geraspte kaas erover en maak het af met een handje cherry tomaatjes. Bak de Mexicaanse wraptaart 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de wraptaart in de oven staat, kun je de avocadodip maken. Ontpit de avocado’s en pureer het vruchtvlees met een vork. Roer er yoghurt en een uitgeperst teentje knoflook doorheen. Breng het als laatste op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met iemand die net zo blij wordt van de Mexicaanse keuken als jij! Op Instagram deel ik meer leefstijltips en gezonde recepten met je.