miracle morning smoothie bowl
Ontbijt,  Recepten

Miracle morning: super smoothie bowl

Voorheen was ik absoluut geen ochtendmens. Ik stelde het opstaan zo lang mogelijk uit en kon pas functioneren na een kop koffie. Sinds ik ‘Miracle Morning’ heb gelezen is dit positief veranderd. Ik sta bewust eerder op en krijg meer gedaan op een dag. Je ochtend routine bepaald voor een groot deel hoe de rest van je dag eruit ziet.

Miracle Morning

De Miracle Morning methode beschrijft een ochtend routine die je helpt een rijker leven te leiden. Je staat doelbewust eerder op zodat je in die tijd aan jezelf kunt werken. Ik ben deze methode al een tijdje aan het testen en het bevalt me steeds beter. De eerste twee weken vond ik het erg moeilijk om daadwerkelijk vroeg op te staan. De routine moest duidelijk nog in mijn systeem komen. Inmiddels heb ik de ochtendroutine helemaal eigen gemaakt.

“Als je er echt over nadenkt, slaat het nergens op om ’s ochtends op snooze te drukken. Het is net alsof je zegt: ‘Ik haat opstaan, dus ik doe het keer op keer op keer’. – Demetri Martin

Miracle Morning smoothie bowl

Bij een goede start hoort natuurlijk ook een gezond ontbijt. En wel een ontbijtje dat er zo lekker en gezond is dat je wel eerder wilt opstaan. De smoothie bowl is een bron van vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium en de vitamines C, K, A, en E.

miracle morning smoothie bowl

Wat heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • 2 flinke handjes spinazie
  • 1 glas soja melk
  • 2 eetlepels havermout
  • Ijsblokjes (optioneel)

Toppings:

  • plakjes kiwi en banaan
  • granola
  • amandelen

materialen:

  • blender

Zo maak je het:

Blend alle ingrediënten (behalve de toppings) in de blender tot een gladde substantie. Als je denkt dat het mengsel te vloeibaar is kun je ervoor kiezen om nog een schepje havermout toe te voegen. Schenk het mengsel vervolgens in een schaal. Als laatste is het tijd voor de decoratie. Verdeel de toppings over de smoothie bowl, en klaar!