mirza-ghasemi
Diner,  Recepten

Mirza ghasemi – Perzische aubergineschotel

Mirza ghasemi is een fantastisch gerecht uit de Perzische keuken. Het is een aubergineschotel met tomaten en eieren, zo lekker.

Ik dook samen met Maryam Shekoh (@healthbymaryam op Instagram) de Perzische keuken in. Want ik ga me meer verdiepen in verschillende keukens. Door samen te koken leerde ik meer over de Perzische keuken en andere culturen. Dat is zo waardevol! En het is vooral erg lekker om je (voedsel) horizon te verbreden. We maakten Mirza ghasemi, een fantastische aubergineschotel met tomaten en eieren.

Nog meer aubergine inspiratie? Maak ook eens deze aubergine curry, de ingrediënten zijn bijna het zelfde, maar de smaak is toch weer heel anders. Of wat dacht je van deze aubergine tapenade. 

mirza-ghasemi

Je hebt nodig:

Voor 3 tot 4 personen

  • 4 aubergines
  • 4 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 tl kurkuma
  • 2 eieren
  • Olie, peper en zout

Lekker voor erbij: platbrood, naanbrood of rijst

Zo maak je het:

Prik met een vork gaatjes in de aubergines en blaker ze op open vuur of een grillplaatje. Keer regelmatig om. De aubergines zijn klaar wanneer ze helemaal zwartgeblakerd zijn en zacht aanvoelen, ook het midden. Een alternatieve manier is de aubergines op 230 graden voor 40 minuten in de oven doen. Je krijgt dan niet de rokerige smaak.

Grill vervolgens de tomaten kort aan alle kanten. Snijd het vel van de afgekoelde aubergines en tomaten eraf en hak de groente fijn. Hak de knoflook in stukjes. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Bak de kurkuma mee. Wanneer de geuren vrijkomen doe je de tomatenpuree erbij. Hierna bak je de aubergines en tomaten mee. Wanneer het een geheel is geworden roer je de eieren erdoor. Breng extra op smaak met zout en peper. Roer nog zo’n 5 minuten door. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij Mirza ghasemi gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.