
Mueslibrood – Gezond en glutenvrij recept
Met slechts een paar ingrediënten maak je dit eiwitrijke, glutenvrije mueslibrood. Ideaal als lekker tussendoortje of ontbijt en je kunt het goed invriezen!
Het is zondag bakdag, dus het is tijd voor een nieuw recept. Ik ben er gek op om zondag lekker te bakken, zodat ik de rest van de week nog kan genieten van mijn baksels. Net als bananenbrood, kun je dit mueslibrood goed invriezen, zodat het langer vers blijft, ideaal dus! Een mueslibroodje met kaas vind ik heerlijk en na wat sleutelen aan de receptuur, bevat dit recept de helft minder calorieën, vet en suiker. Dit mueslibrood lijkt qua smaak meer op brood, dan op een cake. Daarom zou ik het lekker gaan beleggen met bijvoorbeeld pindakaas, kaas of vers fruit.
Normaal gesproken bak ik met volkorenmeel, omdat deze in vergelijking met andere meelsoorten de meeste vezels bevat. Omdat in mijn plaatselijke supermarkt het volkorenmeel op was, ging ik eens voor boekweitmeel. Boekweit is geen graan en hierdoor zitten er geen gluten in, waardoor dit recept geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
Heb jij geen last van gluten? Dan kun je ook volkorenmeel gebruiken.
Je hebt nodig:
- 250 g magere kwark
- 2 eieren
- 200 g boekweitmeel (volkorenmeel kan ook)
- Zakje bakpoeder (16 g)
- 1 el kaneel
- 2 flinke mespunten zout
- 3 el havermout + 1 el voor decoratie
- 100 g studentenhaver (50 g rozijnen en 50 g noten kan ook)
Extra: Cakevorm
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng hierna de kwark en eieren door elkaar.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel door het beslag. Hierna doe je het bakpoeder, kaneel, en zout erbij. Wanneer het beslag een geheel is geworden, roer je kort 3 eetlepels havermout en studentenhaver door het beslag.
Vet het cakeblik in, of doe er een bakpapiertje in. Giet hierna het beslag in de cakevorm. Strooi als laatste een eetlepel havermout over het mueslibrood. Zet het cakeblik in het midden van de oven en bak het in ongeveer 45 minuten gaar.
Het mueslibrood is het lekkerst als je het belegt met je favoriete beleg. Wanneer je het wilt invriezen, snijd je het alvast in plakjes en doe je het in een afgesloten bak in de vriezer. Eet smakelijk!
Krijg je geen genoeg van gezonde baksels? Maak dan ook eens deze kwarkbollen. Wanneer je dit mueslibrood hebt gemaakt, deel het dan vooral op Instagram, dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien.

