no-bake-cheesecake-kerst
Diner,  Recepten,  Snacks

No bake cheesecake met cantuccini en stoofpeertjes – kerst recept

Dit is by far het lekkerste dessert dat ik ooit heb gemaakt! De combinatie van cantuccini, cheesecake en stoofpeertjes is verrukkelijk. Perfect als kerstdessert.

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst. Een beetje lomp om het zo te zeggen, maar het is waar. In de decembermaand zie ik veel mensen om me heen die zich verontschuldigen bij elke hapje dat ‘ongezond’ is. Echt eeuwig zonde vind ik dat. Net zoals je niet op de Olympische Spelen staat na een week intensief trainen, wordt je ook niet dik van een week anders eten. Wel kan ik je tips geven om met een fijner gevoel de kerstdagen in te gaan:

  • Eet wat je écht lekker vindt en geniet daar van.
  • Begin de dag goed met een gezond en lekker ontbijt.
  • Wandel een stukje na het kerstdiner. Dit helpt je uitbuiken en een frisse neus is altijd goed!
  • Had ik al gezegd dat je vooral niet moet vergeten te genieten?

En over bewust genieten gesproken: Dit kerst dessert is next level. Deze no bake cheesecake heeft alles wat je bij een kerstdessert mag verwachten. De amandelkoekjes gaan geweldig samen met de romige vulling en de stoofpeertjes maken het gerecht af. Voordeel van dit recept is dat je het goed kunt voorbereiden. Het hoeft niet in de oven en je maakt het zo. Daarnaast kun je kiezen voor stoofpeertjes uit de winkel of zelfgemaakte. Dit scheelt je weer kerststress.

no-bake-cheesecake-kerst

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

Bodem:

  • 150 g cantuccini koekjes
  • 40 g roomboter

Cheesecakevulling:

  • 180 g slagroom
  • 60 g suiker
  • 300 g roomkaas (Philadelphia)
  • 1 tl amandel aroma*

Topping

  • 2 stoofpeertjes, zelfgemaakt of zelf gekocht
  • 20 g amandelschaafsel

Extra:

  • 4 glaasjes of weckpotjes

*Dit koop je gewoon bij de supermarkt. Het staat bij de bakafdeling, naast de vanille aroma. Deze kocht ik.

no-bake-cheesecake-kerst

Zo maak je het:

Verkruimel de cantuccini koekjes. Dit kan door een blender, staafmixer of door erop te slaan met een deegroller. Smelt hierna roomboter in een pannetje. Zodra de roomboter is gesmolten, doe je het vuur uit en doe je de koekkruimels erbij. Meng het goed door elkaar en verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes. Druk het goed aan met een lepel.

Ga hierna verder met de cheesecakevulling. Klop met een mixer de slagroom en suiker op.  Zodra de slagroom aardig stevig is, klop je de roomkaas erdoor tot een romig geheel. Doe de amandel aroma erbij en proef of de amandelsmaak goed genoeg is. Let op! Wil je meer amandel aroma toevoegen? Doe dit dan voorzichtig per halve theelepel, want het heeft een sterke smaak.

Schep de vulling op de bodem en strijk deze glad. Snijd hierna de stoofpeertjes in plakjes en verdeel het over de glaasjes. Bewaar de no bake cheesecake in de koelkast. Als je het gaat serveren, strooi je het amandelschaafsel over de glaasjes. Eet smakelijk!

Deel dit recept vooral met iemand die gek is op cheesecake! Zelf stoofpeertjes maken? Dan vind je dit recept waarschijnlijk geweldig. Volg me op Instagram om altijd op de hoogte te blijven.