
Noodles met kip en broccoli – gezond recept
Deze noodles met kip en broccoli zijn lekker en gezond. Je maakt het met een paar ingrediënten super makkelijk klaar.
Alle kerstdiners zijn inmiddels voorbij en de oliebollen wachten volgend jaar weer op me. Nu heb ik zin om weer even lekker gezond te eten. Ik vind het leuk om uitgebreid in de keuken te staan, maar doordeweeks liever niet. Deze noodles met kip en broccoli maak je binnen een handomdraai, ideaal als je de gezonde draad weer wilt oppakken.
Wist je dat broccoli in vergelijking met andere groentesoorten redelijk veel eiwit bevat? Daarnaast zit broccoli vol antioxidanten. Gezond en lekker dus! Kip is lekker eiwitrijk en volkoren noodles bevatten veel vezels. Zo kun je met een paar ingredienten een gezonde maaltijd maken. Op zoek naar meer kookinspiratie? Deze pasta Puttanesca is een aanrader! En wat dacht je van deze linzen dahl?
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 2 broccoli’s
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 limoen
- 400 ml kokosmelk
- 3 el sojasaus
- 200 g volkoren noodles
- 300 g kipfilet
- Sambal naar smaak
Zo maak je het:
Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Snijd daarna de broccoli in roosjes en kipfilet in blokjes. Verhit een beetje olie in een wokpan en bak de kip bruin. Daarna doe je de ui, knoflook en gember erbij. Zodra de ui zacht is geworden, doe je de broccoli, sojasaus en kokosmelk erbij. Laat het 2 minuten pruttelen en doe daarna de noodles erbij. Laat dit 4 minuten koken. Breng het daarna op extra op smaak met het sap van een limoen en sambal. Eet smakelijk!
Deel dit recept voor noodles met kip en broccoli met iemand die dol is op een eiwitrijke maaltijd! Je kunt me volgen op Instagram om niets te missen.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

