nooit-meer-saaie-rijst-recept
Diner,  Recepten

Nooit meer saaie rijst: kleurig en geurig recept

Nooit meer saaie rijst met dit makkelijke en heerlijke recept. Door de specerijen vult de keuken zich met heerlijke geuren. Met een paar ingrediënten maak je dit recept.

Nooit meer saaie rijst met dit makkelijke recept. Ik besloot naar andere keukens te kijken waar rijst op zichzelf al feestelijk is. Dit recept is geïnspireerd op de Afghaanse keuken. Wat ik er zo fantastisch aan vind zijn de specerijen. De keuken vult zich met heerlijke geuren en het resultaat is deze kleurrijke rijst. Aromatisch, lichtzoet en kruidig.

Gewoon rijst koken in water vind ik vaak wat saai qua smaak. Andere tips om rijst lekkerder te maken is om limoenblad mee te koken. Dat kun je vinden in het vriesvak bij de toko. Je doet er lang mee en het geeft een frisse aromatische smaak aan het gerecht. Maar dit recept kan ik je ook aanraden, dan heb je nooit meer saaie rijst. Kardemom, kaneel en kurkuma geven een geurige en heerlijke smaak aan de rijst. De noten, rozijnen en wortel geven textuur en extra smaak.

Inspiratie nodig wat je bij dit recept kunt serveren? Wat dacht je van deze aubergine curry of Kip tandoori?

nooit-meer-saaie-rijst-recept

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 2 el rozijnen
  • 2 el amandelen
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl kurkuma
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 tl honing
  • Olie, zout en peper

Serveersuggesties: groentestoof, gegrilde groente, kip tandoori

Zo maak je het:

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de rozijnen mee. Rasp ondertussen de winterpeen en snijd de ui fijn. Hak de amandelen fijn.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui en wortel hierin. Zodra de ui zacht is doe je kardemom, kurkuma en kaneel erbij en bak 2 minuten mee. Voeg ook honing toe en roer door. Wanneer de rijst gaar is doe je dit in de koekenpan en bak mee. Proef en breng extra op smaak met zout en peper.

Nooit meer saaie rijst met dit recept. Ga jij het maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.