vijgen-appelcake
Diner,  Recepten,  Snacks

5x oktober recepten | gezond & makkelijk

Oktober recepten inspiratie! De herfst is begonnen en deze recepten passen helemaal in het seizoen. Van vijgen appelcake tot paddenstoelen risotto en pompoenstoof.

De tijd vliegt! Het is alweer oktober en de herfst is begonnen. Dat betekent dat de de appels, vijgen, peren, pompoenen en paddenstoelen weer in huis gehaald kunnen worden. Speciaal voor jou deel ik wat recepten met je die helemaal bij de maand oktober passen. Wat is jouw favoriet?

Vijgen appelcake

vijgen-appelcake

Deze gezonde vijgen appelcake past helemaal in het seizoen. De keuken vult zich met de geur van kaneel en koekkruiden als je deze cake gaat bakken, zo lekker! Je kunt de cake prima in plakjes snijden en invriezen, zodat je altijd een lekkere snack op voorraad hebt. Hier vind je het recept.

Paddenstoelen risotto

oktober-recepten

Op zoek naar comfort food bij dit herfstachtige weer? Deze paddenstoelen risotto is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. De nootachtige en aromatische smaak van de paddenstoelen samen met het de parmezaanse kaas is fantastisch. Hier vind je het recept.

Pompoenstoof met harissa

pompoenstoof harissa

Dit recept is verwarmend, kruidig en tegelijkertijd fris. Mijn vriendinnen hebben dit recept inmiddels meer dan goedgekeurd, dus dit is jouw teken om de keuken in te duiken. Pompoenstoof met kruidige Harissa en afgemaakt met frisse yoghurt en granaatappelpitjes. Dit wil je! Hier vind je het recept.

Peren crumble

oktober-recepten

Alleen al om de geur van de peren crumble als je ‘m de oven uit haalt moet je dit recept eens maken! De crumble is gezond, glutenvrij en vooral heel erg lekker. Hier vind je het recept.

Gnocchi traybake met pompoen

oktober recepten

Makkelijk, gezond en vooral ontzettend lekker. Van gnocchi word ik altijd blij en deze traybake is fantastisch. Een perfect transitie gerecht van zomer naar herfst door de pompoen. Komijn- en gerookt paprikapoeder geven een hint van Spaanse worst aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere bite en gaan goed samen met pompoen. Mozzarella maakt met af.

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 500 g gnocchi
  • 400 g pompoen blokjes
  • 1 paprika
  • 250 g cherry tomaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 0,5 el Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • Handje hazelnoten
  • Olijfolie, zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de paprika in blokjes, de knoflook fijn en de cherry tomaten door de helft. Doe de ongekookte gnocchi, paprika, pompoen en cherry tomaten in een kom en besprenkel met olijfolie. Doe de teentjes knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden erbij en zorg dat het goed verdeeld is. Hussel goed door. Verdeel de gnocchi en groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg nog een beetje zout en peper toe. Bak de gnocchi nu 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en scheur de mozzarella over de traybake. Maak af met hazelnoten. Eet smakelijk!

Ga jij deze oktober recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.