orzo-eenpansgerecht
Diner,  Recepten

Orzo met geroosterde paprikasaus – Eenpansgerecht

Deze orzo met geroosterde paprikasaus is een geweldig eenpansgerecht. Makkelijk, gezond en vooral erg lekker.

Aangezien ik zoveel positieve reacties van jullie kreeg over de pasta met geroosterde paprikasaus besloot ik ook een versie te maken met orzo. Het is dit makkelijke eenpansgerecht geworden, orzo met geroosterde paprikasaus! Met een paar ingrediënten maak je het.

Maak ook eens deze pasta met geroosterde paprikasaus. Of maak deze deze pasta Puttanesca. Om in de Italiaanse sferen te blijven: deze risotto met champignons raad ik jou ook aan.

orzo-eenpansgerecht

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g orzo
  • Pot geroosterde paprika (295 g)
  • 200 ml kookroom light
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 250 g cherry tomaten
  • 400 g spinazie
  • 300 ml water

Lekker voor erbij: gehaktballetjes (vega kan ook), gegrilde kip.

Serveertip: Schijfje citroen en basilicum.

Zo maak je het:

Snijd de cherry tomaten door de helft en snijd de ui fijn. Verhit daarna een beetje olie in een pan en fruit de ui op laag vuur glazig en zacht. Maak ondertussen de paprikasaus. Doe de uitgelekte, geroosterde paprika in de blender samen met kookroom, 300 ml water, 2 teentjes knoflook, basilicum en zongedroogde tomaten. Blend het tot een gladde saus. Je kunt dit trouwens ook doen met een staafmixer of keukenmachine.

Wanneer de ui zacht is doe je de cherrytomaten en orzo in de pan. Roer door en roer vervolgens ook de saus erdoor. Roer de orzo zo’n 10 minuten door en proef dan of de orzo gaar is. Wanneer de orzo nog niet gaar is kun je nog een beetje water toevoegen. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit eenpansgerecht met orzo gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.