
Orzo salade met pesto en nectarine | makkelijk & gezond
Deze orzo salade met pesto en nectarine smaakt naar meer. Ideaal voor zomerse dagen als diner, maar ook als lunch. Met een paar ingrediënten maak je het.
Deze orzo salade is perfect om te serveren op een zomerse dag en doet het goed als bijgerecht bij de BBQ. Het zoete van de nectarine in combinatie met basilicum, tomaten en mozzarella is overheerlijk. Echt de zomer in een kom. Inmiddels heb ik dit recept al voor meerdere mensen gemaakt en het is helemaal door de keuring gekomen. Met een paar ingrediënten maak je dit smaakvolle recept.
Meer zomerse inspiratie? Hier deel ik picknick recepten en hier vind je nog meer zomerse recepten.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen
- 150 g orzo
- 90 g (verse) pesto
- 380 g tomaten*
- 1 bol mozzarella
- 2 nectarine
- 1 el balsamicoazijn
- Handje pompoenpitten of hazelnoten
- Handje basilicum
- Zout en peper
* Ik vind Tasty Tom-, Red Pearl-, Red Desire- of honing tomaten hier erg lekker bij.
Zo maak je het:
Kook de orzo in ruim kokend water in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de tomaten in vier delen, de mozzarella in blokjes en de nectarine in partjes. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan, zodat de aroma’s vrijkomen. Giet vervolgens de orzo af en roer de pesto en balsamicoazijn erdoor. Proef en breng extra op smaak met zout en peper. Doe nu de tomaten, mozzarella en nectarine door de orzo. Serveer in een schaal en maak af met basilicum en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk!
Ga jij deze orzo salade met pesto en nectarine maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

