Over mij

Welkom! Even voorstellen

Super dat je een kijkje neemt op mijn blog. Alles op dit platform draait om gezond leven leuker en makkelijker maken! Mijn missie is om jou te inspireren gezonder te leven. Geen recepten met ingewikkelde ingrediëntenlijsten, maar makkelijke, gezonde en vooral lekkere recepten. Door mijn leefstijltips, van etiket leren lezen tot mindful eten, wil ik jou motiveren een feestje te maken van gezond leven. Als diëtiste vind ik dat we gedag mogen zeggen tegen de dieetcultuur en focus ik mij op een positieve relatie krijgen met voeding.

Mijn verhaal

Mijn leven staat in het teken van mijn grote passie voeding en gezondheid. Toen ik kind was begon mijn fascinatie voor voeding al. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Fryslân en in vergelijking met andere kinderen had ik de boerderij als speeltuin! Al van jongs af aan leerde ik wat er moest gebeuren voordat het voedsel op je bord belandt. Ik mocht altijd met mijn ouders mee om lokale kaasjes, groente en vlees te halen voor de boerderijwinkel en zo zag ik met eigen ogen waar het vandaan kwam. De passie voor voeding heb ik dus niet van een vreemde.

Van ’theetuintje’ spelen naar nu

Het buitenleven in Fryslân was geweldig! Zwemmen in een zelfgemaakt zwembad van stropakken, de vrijheid van het buiten spelen en alle dieren om mij heen. Maar het állerliefste speelde ik ‘theetuintje’. Als zevenjarige ging ik dan taart bakken en het serveren aan mijn familie. Het idee dat je van een paar ingrediënten een nieuw baksel kon maken vond ik magisch, net toveren.

Overal waar ik kwam kreeg ik nieuwe ideeën voor smaakcombinaties, van de supermarkt tot Pinterest en het café op de hoek. Daardoor besloot ik op de middelbare school dat ik voortaan wilde koken, dat vonden mijn ouders natuurlijk geen probleem! Toen ik een studiekeuze moest maken, was de keuze snel gemaakt. Ik wilde mensen helpen gezonder te leven én iets doen met mijn passie voor voeding, dus ik schreef me in voor de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Tijdens mijn studie werd bevestigd dat voeding veel meer is dan gewoon eten. Gezonde voeding kan ziektes helpen voorkomen en helpen herstellen. De kookpractica op school vond ik het allerleukste en thuis ging ik aan de slag met recepten in mijn studentenkeuken. Maar om me heen zag ik zogenaamde gezondheidsblogs en ingewikkelde receptenblogs. Ik wilde met de wereld delen dat gezond eten makkelijk én lekker kan zijn en daarom startte ik dit platform. Inmiddels ben ik afgestudeerd diëtiste en heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Jou inspireren om gezonder te leven geeft me zoveel energie!

hilicious-over-mij

Mijn filosofie

Positieve relatie krijgen met voeding

Voeding is zoveel meer dan gewoon eten. Voeding is verbonden met tradities, cultuur, liefde, troost en behoefte. De dag door bespreken tijdens de avondmaaltijd of gezellig tafelen met vriendinnen, eten verbindt! Ook in het geloof zie je het terugkomen met allerlei eettradities. De geur van bepaald eten kan mij terugbrengen naar die ene zomerse avond in Italië en door alleen al te denken aan mijn moeders groentesoep, word ik blij. Ik vind het daarom eeuwig zonde dat de dieetcultuur de relatie met voeding verstoort. De focus ligt op calorieën en quik fixes voor een gezonde leefstijl. Ook wordt er heel erg in goede en slechte voeding gedacht. Juist bij een gezonde leefstijl past af en toe een wijntje en een pizza, want het gaat om balans. Ik gun jou een positieve relatie met voeding!

Luisteren naar je lichaam

Het menselijk lichaam fascineert mij. Hoe wondjes kunnen worden genezen, hoe energie kan worden opgeslagen en hoe hormonen in je lijf ervoor kunnen zorgen dat je een geluksgevoel ervaart. Ook de werking van je organen en hoe het lichaam zich kan weren tegen ziekten vind ik ongelooflijk bijzonder. Ik gun mijn lichaam daarom het allerbeste! Want als je goed naar je lichaam luistert, kun je het geven wat het verdient. Stijve nekspieren kunnen bijvoorbeeld wijzen op veel stress en dat het goed is om eens te ontspannen. Maar ook voedzaam eten bij een honger gevoel, een warm havermoutje in de koude winter en bouwstoffen na het sporten. Of dat luisteren naar je lichaam altijd goed gaat bij mij? Echt niet. Het hoeft niet altijd perfect te gaan, het is een proces. Ik hoop dat jij net zo van dat proces gaat houden als ik!

Respect voor de natuur

Écht tot rust komen doe ik in de natuur. De zon op mijn gezicht, bloemen in bloei en vers gras maakt mij gelukkig. We hebben maar een aarde en daar wil ik met respect mee omgaan. Ik geloof dat de aarde een mooiere plek wordt als we vaker de lokale en duurzame keuze maken. Door kleine stapjes te zetten, maak je een grote impact. Eet je vijf keer per week vlees? Probeer dan eens een keer minder vlees te eten. Boodschappen doen? Neem je eigen tas mee. Niemand is perfect! Door bewuster keuzes te maken, kun je het verschil maken.

Gezond, makkelijk & lokaal koken

hilicious-kookworkshop

Gezonde & makkelijke recepten

gevulde-aubergine