gezonde-leefstijl-volhouden

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Hilly en inmiddels ben ik afgestudeerd als diëtist. Niet alleen tijdens mijn studie, maar ook in het dagelijks leven houd ik mij bezig met voeding. Ik ben opgegroeid op een boerderij en mijn ouders hebben een boerderijwinkel in Friesland. De passie voor voeding heb ik dus niet van een vreemde! In vergelijking met andere kinderen, had ik de boerderij als speeltuin en leerde ik van jongs af aan wat er moet gebeuren voordat het voedsel op ons bord ligt. Toen ik 10 jaar was, kon ik al uren spenderen aan het bladeren door receptenboeken om vervolgens heerlijke creaties maken. Food fotografie vind ik net zo leuk als koken en mijn fotogallerij puilt daarom ook uit met foto’s van gerechten.

Waar sta ik voor?

Met gezond boerenverstand en een vleugje wetenschappelijke kennis kom je ver en ik geloof dat gezonde voeding ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit, gezonder bent én blijft. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven.  Met gezonde voeding als basis een paar smakelijke toevoegingen kun je een heerlijke, voedzame maaltijd maken en dat wil ik iedereen laten zien.

Wat kun je vinden op hilicious.nl?

Gezond, makkelijk en lekker

Wil je een gezonde en makkelijke maaltijd maken, maar word je duizelig van recepten met 20 ingrediënten? Of heb je een recept gevonden waarvan de ingrediënten onvindbaar zijn in de supermarkt? Daarnaast blijkt het makkelijke recept moeilijk te zijn, waardoor je vervolgens drie kwartier in de keuken staat. Deze ergernissen wil ik voorkomen door écht makkelijke recepten te delen die ook nog eens hartstikke voedzaam zijn. Op mijn blog deel ik makkelijke recepten zodat je in dezelfde tijd als dat je eten besteld een heerlijke, gezonde maaltijd kunt maken. Geen waslijst aan ingewikkelde ingrediënten, maar gewoon producten die je in de supermarkt kunt vinden. Al deze makkelijke en gezonde recepten maak je binnen 30 minuten, want als studente wil ik doordeweeks het eten het liefst zo snel mogelijk op tafel hebben.

Een gezonde leefstijl is voor mij niet alleen maar gezond eten, maar zo af en toe ook een taartje en een goed glas wijn. Het leven gaat tenslotte om balans. Ik houd de 80/20 regel aan. Zodra het grootste gedeelte maar gezond is, ben je al goed op weg. Een leven vol restricties is naar mijn mening namelijk nooit goed. Daarom kun je ook ultiem comfort food vinden op mijn blog.

Inspiratie

Met zo’n passie voor voeding kun je je misschien wel voorstellen dat ik gék ben op nieuwe eetplekjes ontdekken. Wanneer ik in nieuwe steden kom, moet ik altijd even langs de hippe plekjes. Een bezoekje aan Italië is niet compleet zonder antipasti, pasta en lokale wijnen. Ik deel daarom ook graag mijn lievelingsplekjes met jullie!

Omdat ik zoveel mogelijk wil inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven, deel ik graag mijn kennis op het gebied van leefstijl. Met gezond boerenverstand en een vleugje wetenschappelijke kennis, geef ik jou de handvaten om zelf aan de slag te gaan.