overnight-oats-aardbeien
Ontbijt,  Recepten

Overnight oats met aardbeien – gezond recept

Begin je dag goed met deze overnight oats met aardbeien! Je kunt het ontbijtje zo uit de koelkast halen. Ideaal als ontbijt to go of als je ’s ochtends geen zin hebt om een ontbijt te maken.

Mijn perfecte ochtend bestaat uit een kopje koffie, een uitgebreid ontbijt en alle tijd om me klaar te maken. En precies daarvoor heb ik geen tijd als ik doordeweeks om 07:30 in de trein moet zitten. In alle rust overnight oats met aardbeien opeten in de trein is daarom dé uitkomst, want zonder ontbijt wordt het geen gezellige dag bij mij. Je maakt dit gezonde ontbijtje de avond van te voren in slechts 5 minuten klaar. In de ochtend hoef je het alleen nog maar uit de koelkast te halen en je bent good to go.

Extra pluspunt van deze overnight oats met aardbeien: door de havermout en chia zaadjes blijf je langer verzadigd. Zo heb je alle energie om er een mooie dag van te maken. Kijk ook eens bij deze recepten voor overnight oats. Chia pudding is trouwens ook een heerlijke optie als je snel moet in de ochtend.

overnight-oats-aardbeien

Je hebt nodig:

  • 100 g (plantaardige) yoghurt
  • 35 g havermout
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 10 g chia zaadjes
  • 1 tl vanille aroma
  • Rasp van 1/8 citroen (optioneel, voor een fris ontbijt)
  • 150 g aardbeien

Zo maak je het:

Meng de yoghurt, havermout, melk, chia zaadjes, vanille aroma en het rasp van 1/8 citroen door elkaar. Meng het goed door elkaar. Je kunt eventueel een theelepel honing toevoegen als je van zoet houdt.

Pureer hierna de aardbeien fijn. Doe de aardbeienpuree vervolgens in een kom en doe hier het mengsel voor de overnight oats overheen. Zet de overnight oats met aardbeien in de koelkast. Haal je ontbijt na minimaal een uur of na een nachtje uit de koelkast. Maak het af met wat extra aardbeien en eventueel een beetje granola. Eet smakelijk!

Heb jij deze overnight oats met aardbeien gemaakt? Deel het dan via Instagram, dat vind ik super leuk om te zien!