
paddenstoelen risotto – eenpansgerecht
Een eenpansgerecht vol smaak: deze paddenstoelen risotto is geweldig. Met een paar ingrediënten maak je dit recept.
Op zoek naar comfort food bij dit herfstachtige weer? Deze paddenstoelen risotto is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. De nootachtige en aromatische smaak van de paddenstoelen samen met het de parmezaanse kaas is fantastisch.
Met dit koude weer heb ik extra behoefte aan comfort food. Bijvoorbeeld ovenschotels, curry’s en risotto’s die de hele keuken vullen met de heerlijke geuren van kruiden en specerijen. Veel mensen denken dat risotto maken ingewikkeld is maar met dit recept laat ik zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn.
Nog meer eenpansgerecht-inspiratie? Probeer ook eens deze shakshuka of deze zoete aardappel curry.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 250 g champignons
- 100 g shiitake
- 150 g oesterzwammen
- 150 g risotto rijst
- Half bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 tl tijm of salie
- 30 g parmezaanse kaas
- 1 ui
- 2 handjes rucola
*Tip: Je kunt ook i.p.v. champignons, shiitake en oesterzwammen 500 gram paddenstoelen melange kopen.
Ook lekker erbij
- Paar druppels truffelolie
- Scheutje wijn
- Voeg ook eens 150 g cherry tomaten toe bij de paddenstoelen.
Zo maak je het:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de champignons, shiitake en oesterzwammen in stukjes. Verhit daarna een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht. Bak hierna de paddenstoelen mee en strooi er een beetje zout over. Zodra de paddenstoelen bruin zijn, doe je de tijm en rijst erbij. Blus eventueel af met een beetje wijn en wat druppels truffelolie.
Los een half bouillonblokje op in 500 ml kokend water en doe een beetje bouillon bij de rijst. Zodra het is opgenomen, doe je weer een beetje bouillon erbij. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Roer daarna de parmezaanse kaas door de risotto.
Serveer de risotto met rucola. Eet smakelijk!
Heb je deze paddenstoelen risotto gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

