paddenstoelenrisotto
Diner,  Food

Paddenstoelenrisotto met tomaatjes uit de oven

Op zoek naar comfort food bij dit herfstachtige weer? Deze paddenstoelenrisotto is makkelijk te maken en smaakt heerlijk. De nootachtige en aromatische smaak van de paddenstoelen samen met het frisse van de tomaatjes maakt dit gerecht verrukkelijk. 

Met dit koude weer heb ik extra behoefte aan comfort food. Bijvoorbeeld ovenschotels, curry’s en risotto’s die de hele keuken vullen met de heerlijke geuren van kruiden en specerijen. Veel mensen denken dat risotto maken ingewikkeld is maar met dit recept laat ik zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Ik gebruik naast gewone paddenstoelen ook porcini, dit zijn gedroogde paddenstoelen. Als je deze in warm water laat weken geven ze een heerlijke aromatische smaak af.

paddenstoelenrisotto

Je hebt nodig (voor 4 personen):

Paddenstoelenrisotto:

  • 250 g witte champignons
  • 150 g paddenstoelenmelange
  • 15 g porcini
  • 300 g risottorijst
  • 900 ml water
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 1 blokje groentebouillon
  • Witte wijn, om af te blussen
  • Olijfolie

Tomaatjes uit de oven:

  • 250 g cherrytomaatjes of romaatjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

paddenstoelenrisotto

Zo maak je het:

Als eerste week je de porcini in 900 ml warm water, van het water wordt zo meteen bouillon gemaakt. Ondertussen doe je olijfolie in de pan en fruit je de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Snijd de champignons en paddenstoelen ondertussen in kleine stukjes en voeg die bij de ui en knoflook. Roer het geheel goed door. Zodra de porcini zacht is geworden kun je de deze in kleine stukjes snijden en in de pan doen. Zet het vuur harder en blus de paddenstoelenmix af met witte wijn. Zet het vuur weer zachter en voeg zout en peper toe naar smaak.

Maak van het water van de porcini een bouillon door het te in een pannetje te verwarmen en er een bouillonblokje bij te doen. Voeg de risottorijst toe aan de paddenstoelenmix. Zodra het vocht is geabsorbeerd voeg je een beetje bouillon toe. Wanneer dit is geabsorbeerd voeg je nog een schep bouillon toe. Roer het geheel goed door en herhaal het proces tot alle bouillon is geabsorbeerd.

Ondertussen leg je de tomaatjes op en bakplaat en besprenkel je de tomaatjes met olijfolie en voeg je zout en peper toe naar smaak. Bak de tomaatjes ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als alle bouillon in de risottorijst is getrokken kun je de Parmezaanse kaas erdoor roeren. De paddenstoelenrisotto is klaar. Serveer het met de tomaatjes en rucola. Eet smakelijk!

paddenstoelenrisotto

Ga jij binnenkort deze paddenstoelenrisotto maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen. Je kunt je gemaakte recept ook delen op Instagram onder de hashtag #hilicious. Een ander herfstachtig recept proberen? Deze pompoen lasagne is ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *