pannenkoekjes-appel
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Kaneel pannenkoekjes met gebakken appel en vijgen

Opwarmen met een grote stapel pannenkoekjes met warme appel en vijgen. Er is niets beter dan dat! Daarom deel ik vandaag dit makkelijke recept met je.

Het is zo makkelijk om zelf volkoren pannenkoekjes met appel te maken en extra leuk dat het ook nog gezond is. De geur van kaneel en gebakken appel vult zich in de keuken als je dit heerlijke recept maakt. Een verwarmend begin van je dag of een herfstachtige lunch.

Meer herfst inspiratie? Kijk eens tussen deze herfst recepten, van paddenstoelen risotto tot pompoenstoof. Er zit sowieso iets bij waar je blij van gaat worden.

pannenkoekjes-appel

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g volkorenmeel
  • 200 ml (plantaardige of halfvolle) melk
  • 1 ei
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,5 tl koekkruiden (optioneel)
  • Evt. 0,5 el honing
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Gekarameliseerde appel

  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • 3 vijgen

Zo maak je het:

Meng het volkorenmeel met kaneel, koekkruiden, bakpoeder en een snufje zout. Voeg hierna het ei toe en meng het kort. Voeg daarna al roerende de melk toe. Meng het tot een glad beslag. Snijd vervolgens de appel in blokjes en de vijgen in vieren.

Doe een beetje olie in een koekenpan. Als de pan heet genoeg is schep je met een lepel een paar hoopjes beslag in de pan. Zodra er bubbels ontstaan in het beslag, kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit proces, totdat het beslag op is.

Terwijl je de pannenkoekjes bakt, maak je de gekarameliseerde appeltjes. Doe de blokjes appel en honing in een pan en verwarm het. Bak het in zo’n 5 minuten zacht. Serveer de pannenkoekjes met de warme appeltjes en vijgen. Eet smakelijk!

Ga jij deze kaneel pannenkoekjes met appel en vijgen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.