
Panzanella met meloen en burrata | gezond recept
Ga dit maken, want panzanella met de toevoeging van meloen en burrata is het onweerstaanbaar! Lekker als lunch of als bijgerecht.
Het wordt dan langzaam toch echt zomer in Nederland en daar hoort deze geweldige salade bij. Panzanella is een Italiaanse broodsalade en nu extra lekker door de burrata en meloen. Ideaal als je dit maakt met oud brood, want de dressing gaat heerlijk in het brood zitten.
Op zoek naar meer zomerse inspiratie? Kijk dan tussen deze diner recepten. En deze gezonde, maar fantastische ijsjes kunnen ook niet ontbreken.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 2 sneetjes (oud) volkoren brood
- 250 g (gekleurde) cherry tomaten
- 1/2 komkommer
- 200 g stukjes cantaloupe
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- Handje basilicum
- 2 tl honing
- 1,5 el rode wijn- of balsamicoazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 bol burrata
- Zout en peper
Zo maak je het:
Snijd het volkoren brood in blokjes en besprenkel met een eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper. Bak 10 minuten in de oven op 180 graden. (Of doe het brood in de broodrooster en snijd daarna in stukjes).
Snijd hierna de ui in dunne halve maantjes en snijd de knoflook fijn. Doe de ui en knoflook in een schaal samen met een eetlepel extra vierge olijfolie, rode wijnazijn en honing.
Snijd vervolgens de cherry tomaten door de helft en de komkommer en cantaloupe in blokjes. Doe dit in een salade schaal en roer de dressing erover. Roer het geroosterde brood en de blaadjes basilicum erbij. Breng de salade extra op smaak met zout en peper. Maak af met een bol burrata. Eet smakelijk!
Ga jij deze panzanella met burrata en meloen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

