panzanella-makreel
Diner,  Lunch,  Recepten

Panzanella met makreel – gezond recept

Een klassieker met een twist: deze panzanella met makreel wil je proberen! Met een paar ingrediënten maak je deze heerlijke salade.

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die je heel goed met oud brood kunt maken. De smaak van de dressing trekt namelijk lekker in het brood! Dit keer maakte ik de panzanella salade met makreel, want dat gaat perfect samen met de andere ingrediënten.

Wat ik zo mooi vind aan de Italiaanse keuken is dat je met een paar ingrediënten al een fantastisch gerecht kunt maken. Ook worden restjes altijd goed benut en is dat vaak inspiratie voor een recept. Bijvoorbeeld oud brood maakt deze salade juist lekker doordat de sappen salade in het brood gaan trekken.

Nog meer Italiaanse inspiratie? Probeer eens deze bruschetta’s of deze Mediterrane borrelplank.

panzanella-makreel

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 2 vleestomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • Handje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte makreelfilet
  • 1,5 el rode wijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Tip: Voeg ook eens kappertjes of ansjovisfilet toe.

Zo maak je het:

Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en snijd de ui in dunne halve maantjes. Snijd de knoflook fijn. Rooster hierna het brood in een broodrooster of in een pan. Snijd het brood daarna in blokjes. Meng vervolgens de komkommer, tomaten, ui en knoflook in een kom. Doe de rode wijnazijn, basilicumblaadjes en olijfolie erbij en roer goed door.

Breng de panzanella extra op smaak met zout en peper. Scheur de makreelfilet in kleinere stukjes en verwijder eventuele graatjes. Doe dit over de salade, samen met het geroosterde brood. Eet smakelijk!

Ga jij deze panzanella salade met makreel maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.