
Pasta met aubergine en kruidige tomatensaus
Deze pasta met aubergine is extra lekker door de kruidige tomatensaus. Met een paar ingrediënten maak je dit gerecht.
Klaar in 20 minuten en ontzettend smaakvol! Deze pasta met aubergine is fantastisch. De smaak van de saus gaat je verrassen, dus ga het ontdekken. Door verrassende specerijen krijgt de saus een Spaans tintje, zo lekker!
Aubergine is een van mijn lievelingsgroenten. Je kunt er zoveel kanten mee op! Een heerlijke aubergine curry zoals deze of dit klassieke Perzische recept. Op mijn blog kun je duidelijk zien dat ik fan ben van deze groente. Oh, en deze aubergine tapenade is ook fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 300 g volkoren fusilli of penne
- 2 aubergines
- 500 g cherry-, cocktail- of trostomaten
- 70 g tomatenpuree
- 125 g kookroom light
- 2 tl komijnpoeder
- 3 tl oregano
- 3 tl gerookt paprikapoeder
- Zout en peper
- Olie om in te bakken
Tip: Voeg ook een beetje rozemarijn toe.
Serveer met parmezaanse kaas.
Zo maak je het:
Snijd de aubergines in blokjes en snijd de tomaten in 4 delen. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de aubergines zacht. Voeg wat zout toe, zodat het vocht zich sneller onttrekt.
Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
Wanneer de aubergines zacht zijn, doe je de tomatenpuree erbij en bak je het 2 minuten mee. Voeg de tomaten, komijnpoeder, oregano, gerookt paprikapoeder en kookroom toe. Roer door en laat de saus op laag vuur pruttelen. Breng de saus extra op smaak met zout en peper.
Zodra de pasta gaar is giet je de pasta af en doe je het bij de saus. Roer door en proef of de pasta goed op smaak is. Serveer met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Ga jij deze pasta met aubergine maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

