
Pasta bieslook pesto met geroosterde tomaatjes
Pasta pesto, maar dan fancy. Dit keer maakte ik een pesto van bieslook en dat smaakte goed! Lekker met geroosterde tomaatjes en burrata.
Bieslook heeft een smaak dat hint naar knoflook en ui, daarom is dat heerlijk in een pesto. Het is super makkelijk om zelf pesto te maken en dat is nog lekkerder dan uit een potje. De geroosterde tomaatjes maken het af.
Nog meer pasta inspiratie? Maak ook eens deze citroenpasta met courgette of deze pasta met geroosterde paprikasaus.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
Bieslookpesto
- 15 g verse bieslook
- 20 g pijnboompitten
- 25 g parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 30 ml extra vierge olijfolie
- Paar druppels citroensap + zwarte peper naar smaak
Pasta
- 150 g volkoren pasta
- 400 g trostomaatjes
- 150 g doperwten (diepvries)
- 1 el balsamicoazijn
- 1 bol mozzarella of burrata
- Olijfolie en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, balsamicoazijn en zout. Rooster voor 15 minuten in de oven.
Maak nu de bieslook pesto. Rooster de pijnboompitten kort. Snijd de bieslook en knoflook fijn. Pureer de bieslook, knoflook, geroosterde pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie met een staafmixer. Of maak de pesto van met een vijzel. Proef en voeg naar smaak een beetje citroensap en zwarte peper toe.
Kook nu de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Zodra de pasta al dente gekookt is giet je de pasta af en bewaar je ongeveer een half kopje pasta water. Roer de doperwten en pesto door de gekookte pasta en voeg een beetje pasta water toe om het beter te laten binden. Proef en breng eventueel nog op smaak met een beetje zout. Serveer de pasta met de geroosterde tomaatjes en een bol mozzarella of burrata. Eet smakelijk!
Ga jij deze pasta bieslook pesto maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

