pasta-paprikasaus
Diner,  Recepten

Pasta met geroosterde paprikasaus en kip – makkelijk recept

Deze pasta met geroosterde paprikasaus kan zo op het lijstje met recepten die je elke week wel wilt maken. Makkelijk om te maken en voedzaam.

De geroosterde paprikasaus heeft een rijke gerookte smaak, maar is ook lekker romig. Een echt comfort food recept dus. Je kunt voor dit recept gegrilde paprika uit pot gebruiken. Dit met nog een paar ingrediënten blend je tot een gladde paprikasaus, pasta erbij en klaar! Binnen een handomdraai maak je dit makkelijke en gezonde recept.

Krijg je geen genoeg van pasta recepten? Maak dan ook eens deze pasta Puttanesca. Om in de Italiaanse sferen te blijven: deze risotto met champignons raad ik jou ook aan.

pasta-paprikasaus

 

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 150 g volkoren penne
  • Pot gegrilde paprika 295 g
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g cherry tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 100 ml kookroom light
  • 1 ui
  • Olie om in te bakken

Extra groente? Voeg 200 g spinazie toe.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes en de cherry tomaten door de helft. Snijd de ui fijn. Maak hierna de geroosterde paprikasaus. Lek de gegrilde paprika uit en doe het in een blender samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum en kookroom. Blend het tot een gladde saus. Dit kan trouwens ook met een staafmixer.

Kook nu de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit daarna een beetje olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin. Bak vervolgens op laag vuur de ui mee. Zodra de ui zacht is doe je de cherry tomaten en paprikasaus erbij. Je kunt nu eventueel ook de spinazie toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.

Wanneer de pasta gaar is giet je het af en meng je het door de saus. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze pasta met geroosterde paprikasaus gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.