pasta-pesto-garnalen
Diner,  Recepten

Pasta pesto met garnalen en broccoli | Gezond recept

De klassieker pasta pesto, maar dan nog lekkerder met garnalen. Makkelijk om te maken, voedzaam en smaakvol. Met een paar ingrediënten maak je het.

Wie wordt hier niet blij van? Pasta pesto is bij iedereen geliefd en deze met garnalen is extra lekker. Broccoli kan niet ontbreken, want deze groente zit vol goede voedingsstoffen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit gerecht.

Naast deze pasta pesto met garnalen nog meer inspiratie? Maak ook eens deze pasta met pompoen, kaas en kip.

pasta-pesto-garnalen

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g volkoren pasta
  • 400 g garnalen (diepvries, ontdooid)
  • +/- 500 g broccoli
  • 250 g cherry tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 90 g groene pesto
  • 200 ml kookroom light
  • 1 el verse citroensap + rasp (optioneel)
  • Handje verse basilicum (optioneel)
  • Chilivlokken naar smaak
  • Olijfolie, zout en peper

Lekker voor erbij: Parmezaanse kaas en basilicum

Zo maak je het:

Snijd de broccoli in roosjes en snijd de cherry tomaten door de helft. De ui en knoflook snijd je fijn. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking en kook de broccoli in 6 minuten beetgaar en giet daarna af.

Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de garnalen en knoflook hierin. Bak de garnalen in 2 tot 3 minuten net gaar en breng op smaak met zout, peper, chilivlokken, 1 el citroensap en wat citroenrasp. Schep hierna de garnalen uit de pan en houd even apart.

Fruit nu de ui zacht in de koekenpan. Zodra de ui zacht is voeg je de cherry tomaten en broccoli toe en bak je het even mee op hoog vuur. Voeg de pesto en kookroom toe en roer door. Voeg de gekookte pasta en garnalen toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Ga jij deze pasta pesto met garnalen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.