pasta pompoen kip
Diner,  Recepten

Pasta met pompoen, kaas en gerookte kip

Het doet me denken aan macaroni met ham en kaas, maar dan is deze pasta met pompoen een stuk gezonder (en stiekem lekkerder). Met een paar ingrediënten maak je het.

Deze romige pasta is een gezondere en heerlijke versie van macaroni met ham en kaas. De pasta is gevuld met pompoen en de Parmezaanse kaas maakt het af. In plaats van spekjes gebruik ik gerookte kip. Dan heb je toch de gerookte smaak, maar is het eten stukken minder vet.

Nog meer pasta inspiratie? Maak ook eens deze eenpanspasta Toscaanse kip, of deze truffel pasta. 

pasta pompoen kip

je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g volkoren pasta
  • 400 g pompoenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 150 ml kookroom light
  • 25 g Parmezaanse kaas + wat extra
  • 150 g gerookte kip
  • 100 g cherry tomaten
  • Handje verse asilicum
  • Olijfolie, zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de blokjes pompoen en teentjes knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak de blokjes pompoen 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Was ondertussen de prei en snijd in halve maantjes. Snijd de cherry tomaten door de helft en snijd de gerookte kip in reepjes. Hierna kook je de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Haal na 35 minuten de pompoen uit de oven en pureer de helft van de blokjes pompoen samen met kookroom, Parmezaanse kaas en teentjes knoflook tot een gladde saus.

Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de prei kort. Voeg hierna de pompoensaus en overige blokjes pompoen toe. Roer de gekookte pasta, cherry tomaten en gerookte kip erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Lekker om er wat extra Parmezaanse kaas over te strooien. Eet smakelijk!

Ga jij deze pasta met pompoen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.