
Pasta salade met burrata – makkelijk recept
Als je nog nooit burrata hebt gegeten dan is dit het teken om het eens te proberen. Burrata heeft iets weg van mozzarella, maar is nog romiger. Deze pasta salade met burrata is geweldig.
I love pasta salades en deze met burrata (en truffelolie) is al helemaal geweldig. Met een paar ingrediënten maak je het. Het romige van de burrata samen met de gegrilde champignons en truffel smaakt fantastisch!
Tip: Maak ook eens borrelhapjes met burrata. Wat dacht je van deze heerlijke burrata salade? Super lekker op een broodje of toastje.
Je hebt nodig:
Voor 2 tot 3 personen
- 150 g volkoren penne
- 1 bol burrata
- 250 g cherry tomaten
- 250 g champignons
- Zakje veldsla
- 1 el truffelolie
- Zout en peper
- Olijfolie
- Handje pompoenpitten
- Balsamico dressing
Zo maak je het:
Snijd de cherry tomaten in vier stukken en snijd de champignons in plakjes. Kook daarna de penne zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Zodra de pasta gaar is, giet je het af en meng je de gebakken champignons en cherrytomaten erdoor. Meng ook de truffelolie erdoor en voeg naar smaak nog een beetje zout en peper toe.
Rooster de pompoenpitten nog kort in een koekenpan.
Doe vervolgens de pasta in een schaal en leg er de bol burrata bovenop. Strooi de pompoenpitten erover en doe er nog wat balsamico dressing over. Roer de veldsla er pas door als je het gaat eten, zo wordt de sla niet zacht. Roer de burrata door de pastasalade als je het gaat serveren. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze pasta salade met burrata gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

