pastasalade-gerookte-kip
Diner,  Lunch,  Recepten

Pastasalade met gerookte kip – makkelijk en gezond

Deze pastasalade met gerookte kip maak je in 10 minuten! Ideaal voor een zomerse picknick, meal prep of gewoon als lunch. Makkelijk en voedzaam.

De warmere dagen komen er weer aan en dan sta ik liever niet in een dampende pan te roeren. Een pastasalade met gerookte kip is daarom perfect! In de tijd dat de pasta kookt, snijd je alle groente en maak je de dressing. Dan is je gerecht in slechts 10 minuten klaar!

De pastasalade met gerookte kip kun je gemakkelijk meenemen naar je werk, of je kunt lekker gaan picknicken. Dat laatste is trouwens sinds corona mijn nieuwe hobby geworden. Doordat de horeca een tijdje dicht was, moest ik toch iets verzinnen en picknicken houd ik er in! Met een kleedje en je picknickmand vol lievelingseten in een mooi natuurgebied zitten en genieten. Dat picknicken heeft iets romantisch!

Ik zou dit recept natuurlijk niet delen als het niet super makkelijk te maken was. Daarnaast is het hartstikke voedzaam. Door de volkoren pasta krijg je de nodige vezels binnen en zit je langer vol en er zit lekker veel groente in. Verder geeft de gerookte kip een extra dimensie aan het gerecht. Vergeleken met spekjes zit er in gerookte kip minder vet en meer eiwit, wat voedzamer dus.

Pastasalade-gerookte-kip

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 100 g volkoren pasta
  • 250 g Cherry tomaatjes
  • 2 paprika’s
  • Halve komkommer
  • Handvol verse basilicum
  • 150 g gerookte kipreepjes

Dressing

  • 1 citroen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout naar smaak

Pastasalade-gerookte-kip

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de verpakking en snijd ondertussen de groente. Snijd de Cherry tomaatjes door de helft en de paprika’s in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de komkommer, zodat de pastasalade niet te vochtig wordt en snijd de komkommer in blokjes.

Maak vervolgens de dressing. Pers 1 citroen uit en doe de extra vierge olijfolie en kaas erbij. Breng het op smaak met nog wat zout en peper. Rasp ook wat citroen zest (het gele van de schil) voor de dressing.

Wanneer de pasta al dente gekookt is, spoel je het af met koud water. Doe vervolgens de groente en dressing bij de pasta. Maak het extra lekker met wat basilicumblaadjes.

Proef de salade en kijk of het naar jouw smaak is. Ik vond het zo goed genoeg, maar je kunt het eventueel wat romiger maken door 1 el (Griekse) yoghurt toe te voegen. Eet smakelijk!

hilicious

Als je dit recept lekker vond, dan ga je deze pastasalade met tonijn ook lekker vinden! Stuur me vooral een berichtje op Instagram als je dit gerecht hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *