pastasalade
Diner,  Lunch,  Recepten

Pastasalade met nectarine en parmaham

Deze pastasalade is ideaal voor een warme zomerse dag. Het zoete van de nectarine gaat perfect samen met het zoute van de parmaham. Op warme dagen wil je niet al te lang in de keuken staan, gelukkig maak je deze salade in een handomdraai!

Een pastasalade is altijd een goed idee. Het is lekker als lunch, maar ook lekker als diner. Deze pastasalade is verrassend lekker door het zoete van de nectarine en het zoute van de parmaham. Mozzarella is natuurlijk ook een lekkere toevoeging!

Nog meer salade inspiratie? Probeer eens deze zomerse couscoussalade met aardbeien of deze met doperwten.

pastasalade

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 150 g volkoren pasta
  • 250 g cherry tomaten
  • 2 nectarines
  • 150 g mozzarella
  • 0,5 komkommer
  • 10 g basilicum
  • 75 g parmaham
  • Handje pompoenpitten of pijnboompitten (optioneel)

Dressing:

  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 0,5 el honing

Zo maak je het:

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de cherry tomaten door de helft, de nectarines in plakjes en de komkommer in blokjes.

Giet de pasta af wanneer de pasta gaar is. Doe de pasta in een kom en verdeel de olijfolie, balsamico azijn en honing erover. Breng nog extra op smaak met wat zout en peper.

Rooster de pijnboompitten of pompoenpitten nog kort in de pan. Verdeel vervolgens de nectarines, komkommer, cherry tomaten en basilicum over de pasta. Verdeel hierna de parmaham over de pasta en scheur de mozzarella in stukjes. Maak de pastasalade af met wat pijnboompitten of pompoenpitten. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij deze pastasalade met nectarine en parmaham hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Laat me vooral ook even weten wat je ervan vond. Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.