peren-crumble-recept
Lunch,  Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Peren crumble – glutenvrij en gezond recept

Alleen al om de geur van de peren crumble als je ‘m de oven uit haalt moet je dit recept eens maken! De crumble is gezond, glutenvrij en vooral heel erg lekker. 

De nachten worden langer en de dagen worden kouder. De warme truien kunnen weer uit de kast worden gehaald en daarom is het hoog tijd voor een herfstachtig recept! Deze peren crumble is verrukkelijk. Als je de crumble uit de oven haalt, vult de hele keuken zich met de geur van specerijen. Voor dit warme ontbijtje kom jij met alle liefde je bed uit. De peren crumble kan trouwens ook perfect als lunch of snack.

Als je gevoelig bent voor gluten ga je dit recept extra geweldig vinden. De topping maak je namelijk met amandelmeel en dadels. Naast dat amandelmeel glutenvrij is, geeft het een lekkere bite aan de crumble. Nog een tip als je glutenvrij eet: deze zwarte bonen brownies! Ik beloof je dat je de zwarte bonen niet proeft.

peren-crumble-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 2 peren
  • Handje walnoten of pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • 100 g amandelmeel
  • 3 medjoul dadels
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel als eerste de dadels in kokend water. Snijd daarna de peren in blokjes. Meng kaneel en een handje noten door de blokjes peer. Leg hierna het perenmengsel in een kleine ovenschaal.

Maak nu de crumble. Haal de zacht geworden dadels uit het water en ontpit ze. Meng de dadels met het amandelmeel en een snufje zout. Kneed de dadels door het amandelmeel, zodat er een crumble ontstaat. Als de crumble goed gemengd is, strooi je het over het perenmengsel.

Bak de peren crumble in zo’n 20 tot 25 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Laat je mij weten of de peren crumble is gelukt? Ik vind het altijd geweldig dat jullie laten weten dat jullie aan de slag gaan met mijn recepten! Je kunt me altijd een berichtje Sturen via Instagram. Op Instagram deel ik trouwens nog meer tips en recepten, dus volg mij om niets te missen.