perzik-aardbeien-ijsjes-gezond
Recepten,  Snacks

Perzik- aardbeien ijsjes – Gezond recept

Heerlijk verkoelend en makkelijk te maken, dat zijn deze perzik- aardbeien ijsjes. Met slechts 3 ingrediënten maak je dit gezonde recept! Gezond, makkelijk en lekker dus.

Ik hou van dit weer! Mijn energie level gaat ervan omhoog en ik kan veel meer doen op een dag. Ook vind ik de zomerse avonden fantastisch. Heerlijk met een kleedje in het park en genieten van hapjes en drankjes, totdat de zon onder gaat. En bij dit weer horen natuurlijk ijsjes! Dat hoeft lang niet altijd ongezond te zijn, want deze perzik- aardbeien ijsjes zijn hartstikke gezond. Het is eigenlijk een fruithapje in de vorm van een ijsje, veel beter wordt het niet.

Er gaat niets boven Hollandse aardbeien en de perziken zijn ook in het seizoen. Dit zomerfruit gaat fantastisch samen. Omdat dit fruit in het seizoen is, heeft het een heerlijke zoete smaak van zichzelf, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen. Om het extra romig te maken, gebruik ik kokosyoghurt. Dit vind ik net iets romiger en minder zuur dan gewone yoghurt.

Als je geen genoeg krijgt van gezond ijs, moet je naast deze perzik- aardbeien ijsjes echt eens dit bananenijs proberen. Het is net Ben & Jerry’s, maar dan gezond.

perzik-aardbeien-ijsjes-gezond

Je hebt nodig:

Voor 6 perzik- aardbeien ijsjes

  • 200 g aardbeien
  • 2 perziken
  • 200 g kokosyoghurt

Extra:

  • Ijsvormpjes

perzik-aardbeien-ijsjes-gezond

Zo maak je het:

Snijd de aardbeien in stukjes. Pureer het daarna samen met 100 g kokosyoghurt fijn met een blender of staafmixer. Verdeel hierna het aardbeienmengsel over de ijsvormpjes.

Snijd vervolgens de perziken in stukjes en pureer het samen met 100 g kokosyoghurt fijn. Verdeel als laatste het perzikmengsel over de ijsvormpjes. Om een leuk effect te creëren, kun je met een lepeltje in de ijsvormpjes op en neer gaan. Zo creëer je een mooie overgang van kleuren.

Doe de ijsstokjes in de vormpjes en laat de perzik- aardbeien ijsjes minimaal 4 uur in de koelkast staan, totdat ze volledig zijn bevroren. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van alle leefstijltips en recepten? Volg mij dan op Instagram! Ook vind ik het fantastisch om te zien dat je mijn recept maakt, dus ik vind het leuk als je me een berichtje stuurt (: