
Perziktaart – gezond en makkelijk recept
Haal de zomer in huis met deze perziktaart die ook nog eens gezond is. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit recept. Makkelijk én lekker!
Ik krijg gelijk een zomergevoel van perziken. Met dit sappige zomerfruit kun je héérlijke baksels maken, dus ik ging experimenteren. Met havermout, yoghurt en eieren kwam ik een heel eind. Deze perziktaart maak je met een paar ingrediënten en het is gezond. Wat wil je nog meer?
Havermout is een van mijn favoriete meelsoorten om mee te bakken. Voor 50 cent heb je namelijk al een pak havermout en met een blender maak je er binnen no time meel van. Vergeleken met gewoon bloem zit er in havermout veel meer vezels. Verder hoef je door de yoghurt geen vet te gebruiken, waardoor deze taart veel minder calorieën bevat dat een gewone taart. Nog een pluspunt: Je kunt de taart in stukken snijden en invriezen! Zo blijft met minstens een maand goed.
Wanneer je deze perziktaart gaat maken, zoek dan rijpe perziken uit. Zo wordt de taart lekker zoet. Krijg je geen genoeg van gezonde baksels? Dan wordt je ook blij van deze kwarkbollen of deze zwarte bonen brownie.
Je hebt nodig:
- 300 g havermoutmeel (Vermaal 300 g havermout in een blender/keukenmachine tot meel)
- 300 ml Optimel magere Griekse stijl yoghurt vanille
- 4 eieren
- 4 perziken
- 1 zakje bakpoeder (15 g)
- 2 tl vanille aroma
- Zoetstof naar smaak
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Meng het havermoutmeel, de yoghurt, vanille aroma en bakpoeder door elkaar. Snijd 1 perzik in kleine stukjes en doe dit bij het mengsel. Proef of je het zoet genoeg vindt en doe er naar smaak zoetstof bij. Het mag lekker zoet zijn, want de eieren komen er ook nog bij.
Voeg hierna de eieren toe en meng het beslag goed door elkaar. Snijd nu de overige 3 perziken in partjes. Vet vervolgens de bakvorm in en giet het beslag erin. Verdeel het beslag goed en verdeel de perzikpartjes in een cirkel over het beslag.
Bak de taart in zo’n 45 minuten gaar. Elke oven verschilt, dus check op het einde of de taart er langer in moet.
De taart is extra lekker als je het serveert met wat vanille yoghurt (of een bolletje ijs). Eet smakelijk!
Gezond, makkelijk én lekker, dat is deze perziktaart. Met wie ga jij deze taart maken? Deel het vooral met diegene en vergeet mij niet een foto te sturen via Instagram. Dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien!

