
Frisse peterselie salade met granaatappel en radijsjes
Deze peterselie salade, ook wel tabouleh met een twist, smaakt naar meer! Met een paar ingrediënten maak je deze kleurrijke salade.
De peterselie nam mijn kruidentuintje helemaal over, dus ik besloot om deze salade te maken. Ontzettend smaakvol met peterselie en munt. De sinaasappel en granaatappelpitjes geven een frisse en zoete twist aan het gerecht. Omdat radijsjes in het seizoen zijn, voegde ik ook radijsjes toe. Dat maakt het gelijk kleurrijk! De peterselie salade is lekker als bijgerecht of als lunchsalade.
Als je deze frisse peterselie salade lekker vindt, dan moet je deze couscoussalade met feta en aardbeien ook eens proberen. Op zoek naar meer comfort food? Deze champignon burgers met koolsalade zijn ook fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 2 tot 3 personen
- 100 g bulgur
- 100 g granaatappelpitjes
- 20 g peterselie
- 10 g munt
- 250 g cherry tomaten
- 1/2 komkommer
- 100 g radijsjes
- 1 kleine rode ui
- 1 sinaasappel
- 4 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper
Zo maak je het:
Kook de bulgur in 7 minuten gaar in kokend water. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes, komkommer in blokjes, radijsjes in plakjes en snijd de cherry tomaten in vieren. Hak de peterselie en munt fijn. Snijd een sinaasappel door de helft en snijd de helft in blokjes, van de andere helft gebruik je zo het sap. Giet de bulgur af. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en doe bij de bulgur, samen met het sap van een halve sinaasappel. Roer de groente, kruiden en olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Ga jij deze peterselie salade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

