
Zomerse picknick recepten | Makkelijk en gezond
Geniet van deze zomerse picknick recepten. In een handomdraai zorg jij ervoor dat de picknick een smakelijk succes wordt! Makkelijke en gezonde recepten.
Met de zomer om de hoek is het tijd om te genieten van het prachtige weer dat op ons staat te wachten. Wat is er beter dan een gezellige picknick in het park, op het strand of in de achtertuin? Ik heb een verzameling gezonde en heerlijke recepten samengesteld die perfect zijn voor zomerse picknicks! Laat je inspireren door deze smakelijke gerechten, boordevol voedzame ingrediënten en gemakkelijk te bereiden.
Pastasalade met nectarine en parmaham
Deze pastasalade is ideaal voor een warme zomerse dag. Het zoete van de nectarine gaat perfect samen met het zoute van de parmaham. Op warme dagen wil je niet al te lang in de keuken staan, gelukkig maak je deze salade in een handomdraai! Hier vind je het recept.
Wrap rolletjes met mozzarella
Bij de picknick recepten kunnen deze wrap rolletjes niet ontbreken. Dan zijn deze gezonde wrap rolletjes geweldig! Je maakt ze super gemakkelijk en het smaakt fantastisch. Naast de welbekende wraps met zalm en roomkaas is dit ook een heerlijke variant. De vegetariërs onder ons zullen hier ook blij van worden. Hier vind je het recept.
Bliss balls met dadel en kokos
Voor als je je afvraagt wat bliss balls eigenlijk zijn: dat zijn balletjes gemaakt van dadels. Vaak in combinatie met noten. Het heeft wel wat weg van een chocoladetruffel. Het zoete van de dadels past heel goed bij de cacao en noten. En doordat er in het midden een hazelnoot verstopt zit is het een gezonde knipoog naar Ferrero Rocher. Hier vind je het recept.
Crackers met zaden en pitten
Zelf crackers maken is ontzettend makkelijk en hartstikke gezond! De havermout, zaden en pitten bevatten vezels en eiwitten. De dunne crackers hebben een heerlijke bite, dus dat smaakt naar meer. Lekker met hummus of een andere dip en je picknick is compleet.
Je hebt nodig:
- 100 g havermout
- 65 g gebroken lijnzaad
- 40 g pompoenpitten
- 40 g zonnebloempitten
- 20 g olijfolie
- 1/4 tl zout
- 110 ml water
Variatietip: voeg een halve theelepel rozemarijn en wat extra zeezout toe.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe daarna alle ingrediënten voor de crackers in een kom meng door elkaar. Laat een kwartier staan, zodat het mengsel kan opstijven. Doe vervolgens het mengsel op bakpapier en leg er nog een bakpapiertje op. Rol nu met een deegroller het mengsel plat met een dikte van zo’n 3 tot 4 millimeter. Snijd met een mes of pizzasnijder horizontaal en verticaal stroken in het crackers, zodat er de gewenste grootte cracker ontstaat. Bak de crackers 30 minuten in de voorverwarmde oven af. Laat afkoelen en geniet!
Ga jij deze zomerse picknick recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

