pilav
Diner,  Recepten

Pilav met geroosterde kikkererwten – gezond & budget recept

Budgetproof, gezond en lekker. Wat wil je nog meer! Deze pilav is ontzettend lekker en je maakt het met een paar ingrediënten. Lees verder voor het recept.

Kruidige rijst, knapperige groente en geroosterde kikkererwten. Deze pilav smaakt naar meer! En het is ook nog eens budgetproof en gezond.

Nog meer kook inspiratie? deze frittata met lekker veel groente is ook budgetproof. Nog een tip: deze snelle lahmacun. 

pilav

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 450 g winterpenen
  • Handje rozijnen
  • 200 g kikkererwten
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el honing
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 ui
  • Olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de winterpenen en snijd in reepjes. Snijd de ui fijn. Dep de kikkererwten droog en doe een scheutje olie, 0,5 tl komijnpoeder en 0,5 tl ras el hanout over de kikkererwten. Verdeel het goed en rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.

Doe nu een beetje olie in een steelpan en bak de ui zacht op laag vuur. Zodra de ui zacht is bak je 0,5 tl komijnpoeder en 0,5 tl ras el hanout mee. Doe de rijst erbij en giet kokend water erbij tot een vingerkootje boven het rijstoppervlak. Kook totdat de rijst gaar is.

Hierna doe je wat olie in een koekenpan en bak je de winterpenen. Zodra de penen een beetje zacht beginnen te worden doe je de honing, 1 tl komijnpoeder, 1 tl ras en hanout en rozijnen erbij. Serveer de kruidige rijst met de gebakken winterpenen en geroosterde kikkererwten.

Serveertip: Erg lekker met pompoenpitten of amandelen, verse koriander en ingelegde ui. Ingelegde ui maak je door een ui in halve maantjes te snijden en in een pot te doen met 50 ml kokend water, 50 ml azijn en 2 tl suiker.

hilicious

Gezond en lekker, heb je dit recept voor pilav gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.