
Recept: Pindakaas granola
Begin je dag goed met deze pindakaas granola. Je maakt deze granola met slechts 5 ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Ik ben gek op pindakaas en granola in de ochtend, dus ik dacht dat het een goed idee te zijn om het te combineren. En dit blijkt! De pindakaas zorgt ervoor dat de havermout lekker knapperig wordt. Dit in combinatie met de koekkruiden maakt het onweerstaanbaar.
De pindakaas granola is heerlijk over de yoghurt of over de pap. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Wanneer je de pindakaas granola in een goed afgesloten bak doet, blijft het erg lang houdbaar. Met pindakaas, havermout, koekkruiden, een beetje honing en noten en zaden naar keuze maak je deze heerlijke recept.
Naast dat deze granola lekker is over yoghurt, gaat het ook perfect over een smoothiebowl. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze groene smoothiebowl, of deze bosbessen smoothiebowl?
Je hebt nodig:
- 2 cups havermout (180 g ongeveer)
- 1/3 cup pindakaas (75 g ongeveer)
- 2 tl koekkruiden
- 2 el honing*
- 1/4 cup noten en zaden naar keuze (40 g ongeveer)
* Maak het suikervrij door de honing te vervangen door siroop van zoetstof
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 170 graden. Meng daarna de honing en pindakaas in een kom en zodra dit gemengd is doe je de overige ingrediënten erbij.
Meng de ingrediënten net zo lang totdat alles is bedekt in pindakaas. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en strooi de pindakaas granola over de bakplaat. Bak de granola voor ongeveer 10 minuten, en spatel het door. Bak hierna de granola nog zo’n 10 minuten. Laat het nog even afkoelen. Wanneer het is afgekoeld kun je het in een pot stoppen. Eet smakelijk!
Heb jij deze pindakaas granola gemaakt? Laat het me dan vooral even weten via Instagram, dat vind ik namelijk erg leuk! Het is ook erg lekker om de granola over deze yoghurt met gegrilde appeltjes te strooien.

