pita-broodje-ei
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Volkoren pita broodje met ei – Makkelijk en gezond

Op deze manier til je je lunch naar een hoger level. Dit volkoren pita broodje met ei maak je super makkelijk klaar en het is ook nog gezond!

Meestal eet ik pita broodjes bij het avondeten, maar je kunt er ook enorm lekker mee lunchen. Neem dit volkoren pita broodje met ei bijvoorbeeld. De combinatie met avocado en verse cherry tomaatjes is enorm lekker!

Sinds ik full time bezig ben met het schrijven van mijn scriptie en al vroeg in de trein zit elke dag, neem ik niet de tijd om uitgebreid te ontbijten. Daarom houd ik ervan om in het weekend lekker uitgebreid te lunchen en/of ontbijten. Laatst had ik nog wat pita broodjes over en ik besloot hier een lekkere lunch mee te maken. Een lekker knapperig pita broodje met ei, avocado en cherry tomaatjes is de uitkomst! Doordat ik kies voor volkoren pita broodjes, is het ook nog eens hartstikke voedzaam. In maximaal 20 minuten maak je deze verwennerij.

Als je benieuwd bent naar meer lekkere lunchrecepten, dan moet je eens deze kwarkwafels met bosvruchten maken. Deze zijn ook heel erg lekker!

pita-broodje-ei

Je hebt nodig:

Voor 2 pita broodjes

  • 2 volkoren pita broodjes
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Handje cherry tomaatjes
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Zout, peper en olie
  • Verse bieslook (optioneel)

pita-broodje-ei

Zo maak je het:

Doe als eerste de pita broodjes in de oven, zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd hierna de avocado door de helft en haal de pit eruit. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit en prak de avocado fijn.

Snijd vervolgens  de cherry tomaatjes door de helft. Verwarm hierna een beetje olie in de koekenpan en doe twee eieren en een scheutje melk in de pan en roer het gelijk goed door. Roer het ei goed door en maak het op smaak met zout en peper.

Verdeel vervolgens de avocado, roerei en cherry tomaatjes over 2 pita broodjes. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Snijd als laatste nog wat bieslook fijn en strooi dit erover. Eet smakelijk!

hilicious

Met wie wil jij dit volkoren pita broodje met ei wel eens maken? Deel het vooral met diegene! Je kunt ook altijd het eindresultaat delen, of mij een berichtje sturen op Instagram. Dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien.