makkelijk-gezond-recept
Uncategorized

Pita met Grieks gekruide kipgehaktballetjes en tzatziki

Een pita op z’n Grieks. Met kruidige kipgehaktballetjes, tzatziki en knapperige groente. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept.

Je haalt de vakantie in huis met deze Grieks gevulde pita. De kipgehaktballetjes zijn heerlijk gekruid, waardoor je in de Griekse sferen komt. De smaken van oregano, een snufje komijnpoeder en knoflook zijn fantastisch. Natuurlijk mag tzatziki hierbij niet ontbreken. Zelfgemaakt of zelf gekocht, beide lekker. Ben je nog op zoek naar een recept voor tzatziki? Die kun je hier vinden.

Als je blij wordt van deze pita op z’n Grieks, dan word je vast ook blij van dit recept om zelf falafel te maken. Of deze pita pizza met oesterzwam shoarma.

pita-grieks

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

Gehaktballetjes

  • 300 g kipgehakt
  • Handvol verse peterselie of 1 el gedroogde
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Olie, zout en peper

Voor erbij

  • 4 volkoren pita’s
  • 100 g tzatziki (zelfgemaakt of zelf gekocht)
  • 0,5 komkomkommer
  • 250 g tomaten naar keuze
  • 100 g ijsbergsla

Variatie tips voor erbij: ingelegde uitjes, feta, wat extra gegrilde groente of een beetje chilisaus.

Zo maak je het:

Snijd de komkommer en tomaten in blokjes.

Hak de verse peterselie en knoflook fijn. Kneed daarna de peterselie, oregano, komijnpoeder en knoflook door het kipgehakt. Voeg wat zout en peper toe. Rol er kleine balletjes van.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin aan elke kant. Bak ondertussen de pita’s zoals staat aangegeven op de verpakking.

Serveer de Snijd de pita’s open en doe de tzatziki, sla, groente en gehaktballetjes erin. Voeg eventueel nog wat extra smaakmakers toe. Eet smakelijk!

Ga jij deze pita met Grieks gekruide kipgehaktballetjes maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.