
Pita pizza met oesterzwam shoarma
Pita pizza met oesterzwam shoarma: best of both worlds. Met een paar ingrediënten maak je dit simpele, maar gezonde recept. Lees verder hoe je het maakt.
Shoarma en pizza, maar dan gezond. Dit gerecht is een combinatie van alle lekkere dingen. Als je oesterzwammen in de pan bakt dan krijgt het een vlezige structuur en met de shoarma kruiden is het net shoarma. Door volkoren pita’s te gebruiken krijg je de nodige vezels binnen én blijf je langer verzadigd.
Deze pita pizza maak je in een handomdraai. Ideaal als je snel een lekkere maaltijd wilt. Benieuwd naar meer snelle maaltijden? Probeer ook eens een van deze wrap pizza’s. Of deze couscoussalade met doperwten en munt. En deze orzo met geroosterde paprika is ook fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 4 volkoren pita’s
- 8 el tomatensaus (zo’n 100 gram)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 50 g geraspte 30 + kaas
- 150 g oesterzwammen
- 2 tl shoarma kruiden
- Zout en olie
Lekker om te serveren met tzatziki en peterselie.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 250 graden. Snijd daarna de courgette in plakjes en de ui in ringen. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Smeer vervolgens de pita’s in met tomatensaus en beleg met courgette, ui en geraspte kaas.
Doe de pita pizza’s in de oven voor 7 minuten. Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak de oesterzwammen hierin. Zodra de oesterzwammen krimpen doe je de shoarma kruiden erbij. Voeg naar smaak zout toe.
Zodra de pita pizza’s klaar zijn verdeel je de oesterzwam shoarma erover. Erg lekker om te serveren met verse peterselie en tzatziki. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze pita pizza gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

